מתכון: פוקצ'ה ביתית של שף ארז שבו

הגרסה של השף ארז אבו היא פשוט מתכון קל לפוקצ'ה ביתית

ארז שבו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארז שבו, שף אורח

חומרים:

  • קילו קמח
  • כפית שטוחה של שמרים יבשים כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 1/2 כוסות מים
  • 3/4 כוס קרח גרוס
  • 25 גרם מלח

הכנה:

לחמם את התנור ל-300 מעלות כאשר אבן האפייה מונחת בתוכו. לנפות את הקמח לקערה ולהוסיף לו שמרים וסוכר. לערבב מעט ולהוסיף את שמן הזית. לאחר מכן ליצור תערובת של המרכיבים, להזליף מים באטיות ובמקביל להוסיף את הקרח הגרוס כדי לצנן את הבצק. כעבור כ-10 דקות של לישה להוסיף מלח ולהמשיך ללוש כ-10 דקות נוספות.

אחרי חצי שעה לחלק לכדורים של כ-150 גרם ולהשאיר אותם במקרר כחצי שעה. לקחת כדור בצק לאחר שתפח ולהכין שקעים בעזרת הבוהן. לפתוח את הכדור בלישה בכף היד לכדי פוקצ'ה מרודדת. להניח על אבן האפייה או על תבנית אפייה כבדה. להכניס לתנור החם ולאפות כ-5-7 דקות או עד שהפוקצ'ה מושחמת כראוי.

מומלץ להגיש את הפוקצ'ה חמה וטרייה מהתנור לשולחן האוכל בליווי רוטבי שמן זית ובלסמי או ממרח טפנד זיתים, פסטו או עגבניות מיובשות כמנה ראשונה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ