מתכון: לחם קישואים

חומרים: 100 גרם חמאה מלוחה, חצי כוס סוכר חום, 2 ביצים,1 כפית סודה לשתייה,1 גביע שמנת חמוצה,1 כוס קישואים מעוכים ומסוננים, כוס וחצי קמח (225 גרם( שני שליש כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם קישואים
צילום: יעקב הררי

חומרים:

  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • חצי כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס קישואים מעוכים ומסוננים
  • כוס וחצי קמח (225 גרם)
  • שני שליש כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הכנה:

מערבלים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים. מערבבים סודה לשתייה בשמנת ומוסיפים לתערובת החמאה. מוסיפים את הקישואים, הקמח והאגוזים ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית מוארכת, משומנת ומרופדת בנייר אפייה. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. להגיש עם חמאה, גבינה לבנה, גבינה צהובה או ריבה.

באדיבות השף ניר צוק ואלינוער רבין

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ