בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פוקצ'ה עשבי תיבול, שרי וסטרקינו

בצק תפוח עם תערובת כוסברה ופטרוזיליה, עגבניות שרי וגבינה

2תגובות

חומרים (4 פוקצ'ות):

לבצק:

  • ק"ג קמח לבן מנופה
  • 600 גרם מים חמימים
  • 50 גרם שמרים טריים (קובייה)
  • 3 כפות שמן זית; 2 כפות מלח

לתערובת העשבים:

  • צרור פטרוזיליה (עלים מופרדים וקצוצים)
  • צרור כוסברה (עלים מופרדים וקצוצים)
  • 4 שיני שום כתוש; בצל קטן חתוך דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ; 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח ושמן זית
  • 4 אשכולות של עגבניות שרי
  • 300 גרם גבינת סטרקינו או ברינזה

הכנה:

יוצקים מים חמימים למערבל. מפוררים בהם את השמרים ומערבבים. מוסיפים קמח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה 3 דקות במהירות נמוכה ו-5 דקות במהירות גבוהה. יוצרים מהבצק כדור ומכסים במגבת. מניחים בצד להתפחה ראשונה כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 יחידות שוות, יוצרים כדורים ומניחים לעוד 20 דקות.

משטחים את הבצק על מגש עם נייר אפייה. יוצרים בו חורים באצבעות. מפזרים מעל את תערובת העשבים ומניחים את פרוסות הגבינה. מניחים לתפיחה סופית, כ-50 דקות. מניחים על כל פוקצ'ה אשכול שרי. אופים 15 דקות ב-220 מעלות.

באדיבות אורי שפט

עמית גושר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו