מתכון: פוקצ'ה עשבי תיבול, שרי וסטרקינו

בצק תפוח עם תערובת כוסברה ופטרוזיליה, עגבניות שרי וגבינה

אורי שפט, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוקצ'ה עשבי תיבול, שרי וסטרקינו
פוקצ'ה עשבי תיבול, שרי וסטרקינוצילום: עמית גושר

חומרים (4 פוקצ'ות):

לבצק:

  • ק"ג קמח לבן מנופה
  • 600 גרם מים חמימים
  • 50 גרם שמרים טריים (קובייה) או כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית; 2 כפות מלח

לתערובת העשבים:

  • צרור פטרוזיליה (עלים מופרדים וקצוצים)
  • צרור כוסברה (עלים מופרדים וקצוצים)
  • 4 שיני שום כתוש; בצל קטן חתוך דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ; 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח ושמן זית
  • 4 אשכולות של עגבניות שרי
  • 300 גרם גבינת סטרקינו או ברינזה

הכנה:

יוצקים מים חמימים למערבל. מפוררים בהם את השמרים ומערבבים. מוסיפים קמח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה 3 דקות במהירות נמוכה ו-5 דקות במהירות גבוהה. יוצרים מהבצק כדור ומכסים במגבת. מניחים בצד להתפחה ראשונה כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 יחידות שוות, יוצרים כדורים ומניחים לעוד 20 דקות.

משטחים את הבצק על מגש עם נייר אפייה. יוצרים בו חורים באצבעות. מפזרים מעל את תערובת העשבים ומניחים את פרוסות הגבינה. מניחים לתפיחה סופית, כ-50 דקות. מניחים על כל פוקצ'ה אשכול שרי. אופים 15 דקות ב-220 מעלות.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ