מתכון לפוקצ'ה עם ירקות וגבינת קממבר

השף אופה חיליק אפרים ממאפיית ג'ייקובס (שמאחוריה 75 שנות אפייה) מציע להפסיק לפחד ולהתחיל לעבוד עם קמח הכוסמין. הנה מתכון קל במיוחד לפוקצ'ה נפלאה עם כוסמין

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוקצ'ת ירקות וקממברצילום: גפן רזניק

מתכון לפוקצ'ה עם גבינת קממבר באדיבות שף אופה חיליק אפרים (מאפיית ג'ייקובס)

חומרים:

340 מ"ל מים קרים

30 גרם שמרים טריים

250 גרם קמח לבן

250 גרם קמח כוסמין

15 גרם מלח

10 מ"ל שמן זית

*ירקות: קישוא / פטריות / בצל / חציל

להגשה:

150 גרם גבינת קממבר

עלי תימין טריים

עגבניות שרי חצויות לשתיים

מעט שמן זית לזילוף

ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים וחצי מכמות המים ומערבבים כחצי דקה.

מוסיפים את הקמח והמים הנותרים ולשים במהירות בדרגה 1 למשך 3 דקות.

מוסיפים לבלילה את השמן והמלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות. שימו לב: במהלך הלישה הבצק צריך להיות גמיש ( אלסטי) ודביק.

מעבירים את הבצק למנוחה בקערה משומנת בשמן זית עד הכפלת הנפח (לכסות במגבת או בניילון, בטמפרטורת החדר).

מעבירים למשטח עבודה מקומח וקורצים מן הבצק חתיכות בנות 120 גרם ומעגלים  אותן לכדורים.

על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה מניחים את הבצק למנוחה נוספת למשך 30 דקות.

לאחר המנוחה מורידים מעט את הנפח ומשטחים את הבצק לעיגול. מועכים את מרכז הכדור, ומשמנים בשמן זית ולשים למעט לצורת כיכר מוארכת. אן רוצים מניחים כעת את הירקות על הפוקצ'ה.

בתנור שחומם מראש ב-250 מעלות, מכניסים את התבנית למשך 12 עד 15 דקות (עד להזהבה).

ההגשה:

לערבב את הגבינה עם עלי התימין, להניח על הפוקצ'ה כפית של גבינה ומעל שני חצאים של עגבנית שרי ולהגיש.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ