השף משוק הכרמל מגלה: סודות הכריך המושלם לילד

נאור כהן, השף של "השומר 1" בשוק הכרמל, מציע טיפים שיעזרו להורים לצלוח את שלב הכנת הכריכים וגם מגיש ארבעה מתכוני-כריך מושקעים במיוחד

גיל גוטקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כריך לביבות בטטהצילום: גיל גוטקין
גיל גוטקין

ספטמבר כבר ממש כאן, ועמו החזרה המיוחלת (למי יותר ולמי פחות) של הילדים אל ספסל הלימודים, שמביאה איתה אנחת רווחה קולקטיבית של כל הורי הארץ. עכשיו חוזרת גם שגרת הכנת הכריכים לבית הספר, ואיתה הדילמה היומית "איזה כריך נכין היום" כדי לא לשעמם את הילדים שוב.

פנינו אל השף הצעיר נאור כהן, מבסטת השף "השומר 1" בשוק הכרמל, כדי שייתן לנו כמה רעיונות לכריכים מעניינים ולא שגרתיים, שיעשו לילדים (ונודה על האמת, גם לנו) שמח בבטן.

"הכריך המושלם", אומר כהן, "הוא זה שיש בו את מירב האיזון וההרמוניה של חומרי הגלם, של הטעמים ושל התחושות בכל ביס. היחסים שבין החומרים היבשים לרטובים הם שמאפשרים כריך עסיסי וממלא. בנוסף, חשובה פריסת כל המרכיבים בצורה אחידה על כל פני הסנדוויץ'". לדעת כהן בסנדוויץ' טוב צריך להיות כל מה שאוהבים - אבל מבלי להעמיס, כדי שהוא יישאר שלם עד הסוף ולא יתפרק.

וטיפ אחרון, ואם תשאלו אותנו, לא פחות חשוב: "כדאי למרוח את הממרח בשתי הפרוסות, כך מוודאים שכל ביס יהיה עסיסי".

כהן הציע לנו ארבעה מתכוני כריכים שלו, כל אחד עם ייחוד משלו: שניים בשריים ושניים צמחוניים, שקל מאוד גם לטבען אותם.

אזהרת מסע: הסנדוויצ'ים המושקעים הללו דורשים הכנה מוקדמת ואינם מתאימים להכנה זריזה של שלוש דקות בבוקר. אבל לפעמים ההשקעה משתלמת, ופעם בכמה זמן כל ילד ישמח לכריך מושקע שכזה.

מתכון לשניצל ומטבוחה בחלה

כריך שניצל ב"שומר 1" בשוק הכרמל
כולם ירצו ביס: כריך שניצל בחלה אישית ב"שומר 1" בשוק הכרמלצילום: אפיק גבאי

חומרים:

למטבוחה:

בצל חתוך לקוביות

פלפל אדום חתוך לקוביות

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

שמן זית ופלפל חריף

שמן קנולה

לשניצל:

 300 גרם חזה עוף

2 ביצים

200 גרם פירורי לחם

מלח

פלפל

להרכבת הסנדוויץ':

חלות לפי כמות הסועדים

טחינה

חריף, אם אוהבים

עלי חסה שטופים

עגבנייה פרוסה

בצל לבן פרוס

חופן עלי כוסברה

הכנה:

המטבוחה:

מטגנים את הבצל בשמן הקנולה

מוסיפים את הפלפל ומטגנים עד ריכוך

מוסיפים את העגבניות

מבשלים חצי שעה על אש נמוכה

לשניצל:

טורפים 2 ביצים עד לתערובת אחידה

טובלים את חזה העוף בביצה ואז בפירורי הלחם

מטגנים בשמן עמוק להזהבה

הרכבת הסנדוויץ':

מכניסים את החלות לתנור ל-2 דקות בחום גבוה

חוצים את החלה באמצע

מורחים את הטחינה, המטבוחה, והחריף

מניחים את השניצל

על השניצל מניחים פרוסות עגבינה, בצל וחסה

מתכון לקציצות ערוק בחלה

לדמיין את סבתא: כריך קציצות ערוקצילום: אפיק גבאי

חומרים:

לקציצות:

3 תפוחי אדמה

1 גזר

1 קישוא

1 בצל

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

4 כפוץ קמח תפוח אדמה

4 ביצים

כפית כורכום

מלח, פלפל

לחציל:

1 חציל

חצי כוס מלח גס

להרכבת הסנדוויץ':

טחינה

עמבה

עלי חסה לפי הצורך

בצל פרוס

עגבנייה פרוסה

חלה אישית טריה

הכנה:

הקציצות:

מגררים את הירקות בפומפיה

מוספים את הפטרוזיליה הקצוצה

מוסיפים את שאר המרכיבים

מסננים ומכינים את הקציצות

מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה

החציל:

קולפים את החציל ופורסים אותו

מניחים במלח גס לחצי שעה

שוטפים את החציל

מטגנים בשמן עמוק להזהבה

להרכבת הסנדוויץ':

מכניסים חלות לתנור ל 2-3 דקות בחום גבוה

מורחים טחינה עמבה וחריף

מניחים בחלה חסה, בצל, עגבנייה, 4 קציצות, חציל מטוגן ועלי פטרוזיליה

מתכון לחזה בחלה עם צ'ירשי

כריך חזה עוף וצ'ירשיצילום: אפיק גבאי

חומרים (ל-6 מנות):

לעוף:

1.2 קילו חזה עוף נקי

למרינדה:

100 מ"ל רוטב ווסטרשייר

100 מ"ל תפוזים

כף סוכר לבן

כפית מלח גס

כפית פפריקה מתוקה

4 שיני שום

מעט פלפל שחור גרוס

200 מ"ל שמן זית

לצ'ירשי:

250 גרם דלעת קלופה

2 גזר קלוף

1 כפית שום כתוש

1 כפית כמון טחון

1 כפית קימל טחון

1 כפית פפריקה חריפה

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף חומץ בן יין אדום/ מיץ מחצי לימון

להרכבת המנה:

טחינה

חריף עמבה - אם אוהבים

לימון כבוש

חלה לכל מנה

ההכנה:

העוף:

טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המרינדה ומוסיפים בהדרגה את השמן.

משרים את חזה העוף במרינדה כשעתיים (עדיף להשאיר לילה במקרר)

צורבים במחבת פסים

לצ'ירשי:

חותכים את הדלעת לקוביות ואת הגזר לטבעות בעובי 2 ס"מ

שמים את הדלעת והגזר בסיר עם מים, ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומרסקים בעזרת כף.

מתבלים את הדלעת בשום ובתבלינים, ובוחשים פנימה את השמן והחומץ/לימון.

הרכבת המנה:

מכניסים את כמות החלות הרצויה לתנור ל2 דקות בחום גבוה.

מורחים על כל חלה טחינה, חריף, עמבה, לימון כבוש ומעט מהצ'ירשי.

מניחים חזה עוף ומעליה כוסברה ונענע וסוגרים.

מתכון לכריך צמחוני של לביבות בטטה בחלה

כריך לביבות בטטהצילום: גיל גוטקין

חומרים:

ללביבות:

2 בטטות קלופות

1 בצל לבן קלוף

1/4 צרור שמיר  

2 ביצים

2 כפות קמח חומוס

מלח

פלפל

פלפל שאטה יבש גרוס

לטחינה עגבניות שרופות:

2 עגבניות תמר גדולות

200 מ"ל טחינה

גבעול טימין

2 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

מיץ מלימון אחד

100 מ"ל מי קרח

מלח

פלפל

להרכבת המנה:

2 עלי חסה

עגבנייה פרוסה

בצל סגל פרוס

2 כפות שמנת חמוצה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

הכנה:

הלביבות:

מגררים את הבטטה והבצל בפומפיה

מוסיפים את שאר חומרי הלביבה

מסננים ומלבבים

מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה

לטחינה עגבניות שרופות:

פורסים את העגבניות

מניחים את העגבניות על משטח

מפזרים על העגבניות סוכר, טימין ושמן זית

צולים בחום גבוה עד השחמה

טוחנים את העגבניות יחד עם טחינה, מיץ לימון, מלח, פלפל, ומי קרח

הרכבת המנה:

מורחים כמו נדיבה של טחינת העגבניות השרופות.

מניחים חסה ופרוסות בצל ועגבנייה.

מניחים את הלביבות.

מזלפים מעט שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ מעל.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ