בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה לחמים ולחמניות שכל אחד יכול לאפות בבית

לחמניות קטשופ כבר טעמתם? ומה בדבר לחם קקאו? איך מכינים לחם שיפון? ומה זה בכלל בייגל סלמי? האופה ירון שנלר מ"ברד סטורי" מסביר ונותן ארבעה מתכונים. רק תצטיידו במשקל ביתי

6תגובות
בן יוסטר

**בכל המתכונים הכמויות הן לפי גרמים ולא לפי כפות או כוסות וזאת כי כאופה אני מאמין שנדרש דיוק בעבודה

לחמניות קטשופ

חומרים לכ-10 יחידות:

550 גרם קמח לבן *מומלץ שטיבל 2

200 גרם מים

30 גרם שמרים טריים (ניתן להמיר ב 10 גרם שמרים יבשים)

50 גרם סוכר

12 גרם דבש

12 גרם מלח

5.5 גרם משפר ביתי לאפייה (ניתן להשיג בכל סופר)

35 גרם שמן תירס

160 גרם קטשופ/ פלפל צ'ומה (לא משנה הסוג, ניתן להליף גם באריסה ועמבה)

ההכנה:

יש לשים את החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה.

יש ללוש כ-5 דקות במהירות נמוכה ולכסות את המיקסר במגבת ל- 10 דקות (כדי שהמיקסר לא יישרף)

יש ללוש 10 דקות נוספות במהירות אמצעית במיקסרים הביתיים

יש להעביר לקערה משומנת, לכסות את הקערה ולהניח בצד להתפחה ראשונה כשעה אחת בטמפרטורת החדר.

אחרי ההתפחה יש להעביר את הבצק למשטח מקומח ולחלק לכדורים של 110 ג' בשביל לחמניות המבורגר (10 יחידות בערך).

יש להניח על מגש אפייה ולכסות במגבת/ניילון נצמד עד לשילוש הנפח (התפחה שנייה- כשעה וחצי בערך)

במקביל יש לחמם תנור ל-180 מעלות,

להניח בתחתית התנור קערה עם מים חמים להכניס את הלחמניות לתנור ולאחר כ 5 דקות להוציא את קערת המים להמשיך לאפות עוד 10-12 דקות.

מתכון ללחם שיפון

חומרים:

270 גרם קמח לבן

108 גרם קמח שיפון

420 גרם מחמצת שיפון מוכנה לעבודה לפחות 6 שעות מאז שהיא אכלה*

*למי שאין מחמצת, ניתן להכין בצק מקדים יום מראש (ביגה): 250 גרם שיפון, 170 גרם מים ו- 1 גרם שמרים יבשים, לערבב יחד לתערובת אחידה, להניח במקום חמים כשעתיים - שלוש ולאחר מכן, להכניס למקרר עד למועד הכנת הלחם.

270 גרם מים

60 גרם דבש

13 גרם מלח

אופציונאלי: 300 גרם אגוזי מלך / חמוציות / גרעיני חמנייה

ההכנה:

יש להכניס את כל החומרים לקערה, לערבב אותם עד לקבלת תערובת אחידה. ללוש במהירות איטית כ12- דקות.

למי שרוצה להכניס תוספות לבצק זה זה הזמן - בסוף ההכנה של הבצק להכניס אותם פנימה במהירות איטית ולהעביר לקערה משומנת קלות.
לכסות בניילון נצמד ולהניח בצד ל15 דקות.
להוציא את הבצק מהקערה ובעדינות להניח אותו על משטח מקומח (הבצק מאוד דביק, לא לפחד לקמח)
לגלגל בעדינות 2 כיכרות. השתדלו לא להוציא את האוויר מהבצק.
להניח בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת או מקומחת ולכסות בניילון נצמד. להתפיח במקום חמים עד להכפלת הנפח.
חצי שעה לפני האפייה, יש לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר.
אם יש לכם לבנת אפייה ניתן להניח אותה בתחתית התנור ולהניח קערה עם מים לצדה ליצירת סביבה עם אדים.
לאפות 5 דקות בחום הכי גבוה של התנור, אחר כך להוריד את החום ל-220 מעלות ל10 דקות, להוציא את קערת המים מהתנור ולהמשיך לאפות עוד כ15-20 דקות על 170-180 מעלות.
בגמר האפייה, להוציא את הלחם מהתבניות ולהחזיר לתנור על 170 מעלות לחמש דקות.

טיפ האופה: לעבוד עם הבצק מאוד בעדינות. לא לפחד לעבוד עם קמח.

מתכון לבייגל נקניק

חומרים:

740 גרם קמח לבן [מומלץ שטיבל 2]

42 גרם דבש

5 גרם שמרים יבשים

2 גרם פלפל שחור גרוס

11 גרם מלח

480 גרם מים קרים

170 גרם נקניק חתוך לרצועות דקות (סלמי או כל נקניק שמן אחר)

ההכנה:

לחמם תנור ל-250 מעלות כחצי שעה לפני האפייה. למי שיש אבן להניח אותה בשליש התחתון של התנור.

הבצק:

להניח את כל החומרים בקערת המיקסר למעט קצת מהמים והנקניק.

ללוש בעזרת וו הלישה כ5 דקות במהירות איטית.

לעבור למהירות גבוהה לכ7-10 דקות ליצירת בצק חלק ומבריק במידה ומתקבל בצק קשה להוסיף את יתרת המים ששמרנו בצד.

להוסיף את הנקניק בלישה איטית עד להטמעות בבצק.

להוציא לקערה משומנת ולהתפיח כשעה בחוץ להכפלת הנפח או ללילה במקרר.

[במידה והבצק היה לילה במקרר יש להוציאו החוצה כשעה לפני העבודה]

לחלק את הבצק לחתיכות של 180 גרם. לעצב לצורת נקניק ארוך ולסגור אותו לטבעת. בסיום להניח על מגש/תבנית מקומחים היטב ולכסות במגבת/ניילון נצמד להתפחה כשעה וחצי עד שלפחות יכפיל את נפחו.

להניח את הטבעת ישירות על האבן או להניח תבנית ישירות על האבן ואז להכניס את התבנית לתנור הלוהט לכ10-15 דקות לקבלת צבע שחום ובייגלה תפוח וקל.

להוציא מהתנור ולמרוח בשמן זית.

לחם קקאו / חלה

חומרים:

400 גרם מים 

750 גרם קמח לבן

20 גרם שמרים טריים 

15 גרם מלח 

40 גרם חמאה רכה 

100 גרם קקאו

100 גרם חלב 

45 גרם סוכר

ההכנה:

*לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה 5 דקות במהירות בינונית איטית לחיבור החומרים.

ממשיכים לעוד 10 דקות לישה מהירה ליצירת בצק אלסטי. 

מנוחה 40 דקות בקערה מכוסה במקרר.

להפריד את הבצק לכדורים ולשקול אותם לגודל של 400 גרם. כעת יש לעצב כל כדור לצורת נקניק ולהניח בתבנית אינגליש להתפחה של כשעה וחצי בערך עד להכפלת הנפח. למרוח בחלב ולאפות בחום של 180 מעלות 25 דק'ות.

ללא קקאו *ניתן לעצב חלות מ-3 נקניקים של 150 לאפות על תבנית פתוחה (כמובן להחסיר את הקקאו מהמתכון )

*ניתן להעשיר את הבצק ולהחליף 100 מים ב-2 ביצים

*לטבעונים ניתן להחליף את החלב בקרם קוקוס ואת החמאה בשמן תירס/חמאת קוקוס 

 

 

 

 

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו