בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אז בבית הספר

מתכון לכריך גבינה וזיתים של איילת לטוביץ'

לקראת פתיחת שנת הלימודים החזרנו את אנשי האוכל לימי בית הספר וביקשנו מהם גרסה עדכנית לכריך שליווה אותם לאורך הילדות, והפעם: השפית איילת לטוביץ' חוזרת אל סנדוויץ' של גבינה עם זיתים

2תגובות
מוטי מילרוד

במסגרת ימי החזרה לבית הספר החלטנו להחזיר אנשי אוכל אחורה בזמן, אל ימי הילדות ולברר עמם על מה הם גדלו. אחרי שהם סיפרו לנו, ביקשנו את הגרסה שהיו מכינים היום לאותו הסנדוויץ' האהוב.

"הכריך האהוב של ילדותי הורכב משתי פרוסות נאות של לחם שחור אחיד, גבינה לבנה וזיתים ירוקים מהשוק שאמא גלענה עבורו", השפית איילת לטוביץ' (מביתא קפה) מסבירה מיד. עד היום השילוב של גבינה לבנה וזיתים הוא החביב על השפית, לכן כשהתבקשה לטוביץ' לשדרג אותו היא מעט היססה. "בשביל מה בעצם?! למה לא להשאר עם הפשוט והמדויק? ובכל זאת. אפשר לשדרג אותו בפשטות, להוסיף חלבון כמו ביצה וכך גם להעלות את רמת השובע שיפיק האוכל". אז הנה מה שצריך לעשות:

אילן נחום

מתכון לכריך גבינה עם זיתים משודרג של השפית איילת לטוביץ'

מה צריך?

2 פרוסות לחם אחיד שחור

3 כפות גבינה לבנה

1 כף זיתים שחורים (מסוג טאסוס), מגולענים וקצוצים

1 כף זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים

1/2 מלפפון, פרוס דק

1/2 ביצה קשה, פרוסה

אפשר גם סרדינים למי שאוהב

מה עושים?

מורחים את שתי פרוסות הלחם בשכבה נדיבה של גבינה. פרוסה אחת מנקדים בזיתים משני הצבעים ובפרוסה השנייה מניחים על הגבינה את המלפפון ואת הביצה הקשה, סוגרים היטב, מחזיקים בשתי הידיים ואוכלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו