אז בבית הספר |

מתכון לכריך גבינה וזיתים משודרג של איילת לטוביץ'

לקראת פתיחת שנת הלימודים החזרנו את אנשי האוכל לימי בית הספר וביקשנו מהם גרסה עדכנית לכריך שליווה אותם לאורך הילדות, והפעם: השפית איילת לטוביץ' חוזרת אל סנדוויץ' של גבינה עם זיתים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הכי טעים פשוט: סנדוויץ' גבינה עם זיתים

במסגרת ימי החזרה לבית הספר החלטנו להחזיר אנשי אוכל אחורה בזמן, אל ימי הילדות ולברר עמם על מה הם גדלו. אחרי שהם סיפרו לנו, ביקשנו את הגרסה שהיו מכינים היום לאותו הסנדוויץ' האהוב.

"הכריך האהוב של ילדותי הורכב משתי פרוסות נאות של לחם שחור אחיד, גבינה לבנה וזיתים ירוקים מהשוק שאמא גלענה עבורו", השפית איילת לטוביץ' (מביתא קפה) מסבירה מיד. עד היום השילוב של גבינה לבנה וזיתים הוא החביב על השפית, לכן כשהתבקשה לטוביץ' לשדרג אותו היא מעט היססה. "בשביל מה בעצם?! למה לא להשאר עם הפשוט והמדויק? ובכל זאת. אפשר לשדרג אותו בפשטות, להוסיף חלבון כמו ביצה וכך גם להעלות את רמת השובע שיפיק האוכל". אז הנה מה שצריך לעשות:

מתכון לכריך גבינה עם זיתים משודרג של השפית איילת לטוביץ'

מה צריך?

2 פרוסות לחם אחיד שחור

3 כפות גבינה לבנה

1 כף זיתים שחורים (מסוג טאסוס), מגולענים וקצוצים

1 כף זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים

1/2 מלפפון, פרוס דק

1/2 ביצה קשה, פרוסה

אפשר גם סרדינים למי שאוהב

מה עושים?

מורחים את שתי פרוסות הלחם בשכבה נדיבה של גבינה. פרוסה אחת מנקדים בזיתים משני הצבעים ובפרוסה השנייה מניחים על הגבינה את המלפפון ואת הביצה הקשה, סוגרים היטב, מחזיקים בשתי הידיים ואוכלים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ