מתכון: שניצל דג מושחת בסנדוויץ'

הגבול הדק בין נחמה לשחיתות: פיתה מלאה בכל טוב להחזיר את החיים למסלולם. מתכון של השף מוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר

מוטי טיטמן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוטי טיטמן, שף אורח

לדעת השף מוטי טיטמן ממסעדת "מלגו ומלבר" אחרי שמסדירים את הנשימה ואת הנפש, שותים איזה תה ואוכלים כמה עוגיות - הגיע הזמן לאכול מנה יש בה נחמה ושחיתות גם יחד. לטובת אלו שנשארים בבית הנה המתכון לעונג קטן בפיתה.

מתכון לשניצל דג עם איולי צלפים, אורוגולה וצנוניות בפיתה

חומרים למנה אחת:

פיתה בעבודת יד

2  ביצים 

2 חלמונים

חרדל חלק 

מיץ לימון סחוט 

מלח שולחן דק 

פלפל לבן גרוס 

שמן קנולה 

1 בצל סגול 

חופן צלפים 

1 פלפל צ'ילי 

1 פילה דג לבן (מוסר מקומי, לוקוס, קוד) 

קמח לבן מנופה 

פנקו

כמה עלי חסה אייסברג

אורוגולה\רוקט

צנוניות לפי הטעם

ההכנה:

מכינים פיתה ביתית מי שלא יודע להכין שיקנה פיתה מקומחת כמו שצריך. 

איולי צלפים:

לוקחים את שני החלמונים, כף חרדל, כף מיץ לימון סחוט, קורט מלח ופלפל לבן גרוס. מכניסים למג'ימיקס ומזלפים פנימה 180 מ"ל שמן קנולה באיטיות ובקצב קבוע, עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה. 

לאחר קבלת האיולי נוסיף חצי בצל סגול קצוץ דק, חופן צלפים (ללא נוזל) קצוץ דק וחצי צ'ילי חריף קצוץ. 

הכנת הדג:

לוקחים את הדג הלבן הטרי (לוקוס או מוסר עדיף) מפולט ללא עור וללא אדרות, מצפים בקמח לבן מנופה, לאחר מכן טובלים את הדג המקומח בבלילת ביצים מתובלת במלח ופלפל ולאחר מכן נעטוף אותו היטב בפנקו.  

מטגנים את הדג בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב ופריך. חשוב לבזוק מלח דק על הדג כשהוא עדיין רותח.

הרכבת הפיתה:

נמרח את האיולי בנדיבות בתוך בפיתה, נניח לבבות חסה אייסברג (החלק הפנימי והקטן ביותר), עלי אורוגולה/רוקט, צנוניות טריות פרוסות דק וטבעות בצל חי.  נגיש עם צ'יפס בצד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ