מתכון לפאטייר - מאפים במילוי תרד בר

מאפה שמרים עדין מהמטבח הערבי-גלילי שיכול לבוא במגוון מילויים שונים - מפטריות דרך בשר ועד בצל מטוגן וגבינה. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי הגלילי"

בלקיס אבו רביע
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פאטייר - מאפה ממולא תרד
פאטיירצילום: אמיר דיב
בלקיס אבו רביע

מתכון לפאטייר - מאפים במילוי תרד בר של בלקיס אבו רביע

הפאטייר הוא מאפה שמרים עדין שזוכה למגוון מילויים שונים - מפטריות דרך בשר ועד בצל מטוגן וגבינה– ומקופל לצורת משולש, בדיוק כמו אוזן המן. כאן הוא ממולא במילוי חריף שלתרד ואריסה.

חומרים להכנת 60-50 מאפים:

לבצק:

1 ק״ג קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 כוס שמן תירס

1 כפית מלח

למילוי:

1 ק״ג תרד

1 כף מלח

2 בצלים לבנים קצוצים

1 כף אריסה

מעט שמן זית

ההכנה:

להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לתפיחה במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

להכנת המילוי קוצצים את התרד ושמים בקערה. מפזרים למעלה את המלח. בעזרת הידיים מעסים את עלי התרד והמלח  יחד, שוטפים היטב במים וסוחטים. מוסיפים לתרד הסחוט את הבצל, האריסה ושמן הזית ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מעט מלח לפי הטעם.

להכנת המאפה מחממים את התנור ל 250- מעלות ומכינים תבנית אפייה משומנת. מחלקים את הבצק ל 7-6- חלקים.

מכל חלק יוצרים 9-8 כדורים קטנים. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח, מניחים במרכזו מעט מתערובת התרד ומקפלים לצורת אוזן המן.

מסדרים את המאפים בתבנית ואופים בתנור, במשך 15 דקות, עד שהמאפה זהוב.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ