בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לדורום קבב

גלילי בשר טחון מתובל בתוך טורטייה טורקית הם חלום של ארוחה (שאפשר להכין בבית בקלות). המתכון הטורקי של צחי בוקששתר (ממסעדת בלאק)

תגובות
דורון קבאב
דודו בכר

גם במנה הזאת הכי טוב לעבוד עם דורום אמיתי- שזו הטורטייה חיטה שהזכרתי במנה הצמחונית. אבל אפשר גם עם פיתה הדרוזית או טורטייה תירס שאפשר לרכוש בכל סופר – כי כשמגלגלים, לא מדקדקים בקטנות. בטורקיה, לכל מנה בגריל קוראים קבאב. אבל מי רוצה ללמוד משהו מהטורקים, שקודם ילמדו לבחור נשיא כמו שצריך. כאן הכוונה לגלילים האלה של בשר טחון ומתובל, שמכינים או קונים מוכן אצל קצבים.

מתכון לדורום קבב

חומרים לשתי מנות:

500 גרם קבב טלה טוב

2 טורטיות קנויות גדולות

2 בצלים קלופים ופרוסים

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 פלפלים אדומים מתוקים

2 עגבניות פרוסות

6 שיני שום שלמות, קלופות

מעט שמן זית

גבעול אורגנו

4 כפות שקדים קלופים, פרוסים

מלח גס

זה יישמע קצת מוזר, אבל כך עושים:

בתבנית גדולה, על נייר אפייה עם מעט שמן זית מפזרים את הבצל, הפלפלים האדומים, חצויים ובלי הליבה. מניחים גם את העגבניות, השום, הפלפלים החריפים – ובוזקים עלי אורגנו טרי ומלח גס. חשוב שכל זה לא יהיה צפוף בתבנית.

בגריל עליון חם מאד בתנור (ואפשר גם על רשת בגריל פחמים) צולים עד שהפלפלים מתחילים להשחיר, הבצל להזהיב והעגבניות לבעבע. מוציאים מהתנור ומצננים קצת, קולפים את עור הפלפלים כמה שאפשר. לא נוגעים בחלקי גוף עדינים, עיניים למשל, אחרי קילוף הפלפלים החריפים.

עכשיו קוצצים גס את הכל מלבד הפלפלים החריפים, ושימו לב: מניחים את מחצית הסלט שנוצר בקערה, ואת המחצית השנייה במסננת, מעל אותה קערה.

באותו תנור, אני אפילו מנצל את אותה תבנית, מכינים את הקבאב. הופכים פעם אחת, ומקפידים להוציא מעט לפני מידת העשייה שאוהבים. קולים מעט בתנור גם את השקדים.

על כל דורום מניחים מהסלט הקלוי והקצוץ שלנו, מהמסננת. בוזקים שקדים ומסדרים לאורך את הקבאב, לפעמים צריך לשים קבאב ומחצה בכל דורום. מגלגים הדוק ומניחים על התפר לרגע.

את שאר הסלט טוחנים בבלנדר, כדי שיהיה לנו רוטב נהדר שמתחבר למנה.

יוצקים רוטב לצלחת, חוצים את הדורום-קבאב שלנו ומניחים מעל. מניחים בצלחת את הפלפל החריף ומגישים. טעים לזלף על המנה קצת יוגורט.

המהדרין קולים את המנה המוכנה לרגע בגריל או מחבת גריל ורק אז חוצים ומניחים על הרוטב.

מתכון להכנת פיתת דורום

מתכון לדורום האנטרקוט

מתכון לדורום צמחוני עם לבנה ופטריות

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו