בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צמחוני

דורום לבנה תרד ופטריות

מתכון לפיתה טורקית שטוחה במילוי לבנה וירקות, שאפשר בקלות לטבען. מתכון של צחי בוקששתר (ממסעדת בלאק)

תגובות
דורום לבנה תרד ופטריות
דודו בכר

כדי להכין את המנה הזאת, אני משתמש בפיתה דורום אמיתית. אחרי כל הנסיונות שעשיתי, מצאתי שהטורטייה של "לה קוסטניה" La Costena עבדה מושלם. היא מקמח חיטה, ממש מזכירה את המקור הטורקי ונוחה לעבודה. אם אנחנו פחות אוהבים גלוטן או חומרים משמרים, כל טורטייה אחרת מתירס תעבוד. ואם אנחנו טבעונים? פשוט נוותר על הלבנה. המתכון עצמו? צחוק מהעבודה. כל שינוי וזיוף יתקל בברכה, בתנאי שאינו נוטף מים. ואם אין פלאנצ'ה, לצערי זה המצב אצל רובנו, במתכון הזה דווקא יככב הווק.

מתכון דורום לבנה תרד ופטריות

חומרים ל-2 מנות:

פטריות שמפיניון

פטריות פורטבלו

2/3 גביע קטן של גבינת לבנה חמצמצה (140 גרם בערך)

1 יחידה פלפל אדום מתוק

מעט שמן זית

1 בצל קלוף ופרוס דק

שן שום קטנה, כתושה

תרד נקי, כמה שיכולים להחזיק בשתי כפות הידיים

מעט מלח

מעט אגוז מוסקט

מעט תבלין בהרט

2 טורטיות לדורום

ההכנה:

מחממים את הווק על להבה גדולה, בלי פחד. זה זמן טוב לבדוק שהתרד נקי (אני פשוט לועס 2-3 עלים כדי לבדוק שאין חול) ולחתוך אותו לרצועות דקיקות. אוחזים בקבוצת עלים, מועכים ופשוט פורסים דק. פורסים דק גם את הפלפל האדום, ומטגנים בווק הלוהט. מניחים בצלחת, ומטגנים בווק את הבצל.

יוצקים רק עכשיו חלק מהשמן, מוסיפים את התרד והשום ומטגנים, על אש גבוהה. לא רוצים כאן נוזלים! בוזקים תבלינים, מטגנים עוד ומעבירים לצלחת עם הפלפלים.

את הפטריות פורסים לחוד. כדי לנקות אותן אני אוהב לבזוק עליהן קמח ולהבריש במברשת רכה, שזו השיטה העתיקה. מי שמעדיף לשטוף – אז בעדינות ורק ממש לפני הטיגון. מטגנים בווק את פטריות הפורטבלו ורק אחר כך את השמפיניון.

מורחים את מחצית גבינת הלבנה על כל דורום, מסדרים לאורך את התרד והפלפלים, עכשיו מוסיפים את הפטריות החמות ומגלגלים.  אפשר לעטוף חלק מהמנה בנייר סנדוויץ'.

אוכלים באותו רגע, אם כי מכל מנות הדורום זו סובלת חימום באהבה יחסית.

מתכון להכנת פיתת דורום

מתכון לדורום האנטרקוט

מתכון לדורום קבב

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו