מתכון צמחוני |

טורטייה עם לאבנה ותבשיל תרד ופטריות

מתכון לטורטייה במילוי לאבנה ותבשיל חמים, שאפשר בקלות לטבען. מתכון של צחי בוקששתר (ממסעדת בלאק)

צחי בוקשתתר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טורטייה לאבנה תרד ופטריות
צחי בוקשתתר

כדי להכין את המנה הזאת, אני משתמש בפיתה דורום טורקית אמיתית וכשאין לי כוח להכין אותה, אז עם טורטיות מוכנות. אחרי כל הנסיונות שעשיתי, מצאתי שהטורטייה של "לה קוסטניה" La Costena עבדה מושלם. היא מקמח חיטה, ממש מזכירה את המקור הטורקי ונוחה לעבודה. אם אנחנו פחות אוהבים גלוטן או חומרים משמרים, כל טורטייה אחרת מתירס תעבוד. ואם אנחנו טבעונים? פשוט נוותר על הלאבנה. המתכון עצמו? צחוק מהעבודה. כל שינוי וזיוף יתקל בברכה, בתנאי שאינו נוטף מים. ואם אין פלאנצ'ה, לצערי זה המצב אצל רובנו, במתכון הזה דווקא יככב הווק.

מתכון דורום לבנה תרד ופטריות

חומרים ל-2 מנות:

פטריות שמפיניון

פטריות פורטבלו

2/3 גביע קטן של גבינת לאבנה חמצמצה (140 גרם בערך)

1 יחידה פלפל אדום מתוק

מעט שמן זית

1 בצל קלוף ופרוס דק

שן שום קטנה, כתושה

תרד נקי, כמה שיכולים להחזיק בשתי כפות הידיים

מעט מלח

מעט אגוז מוסקט

מעט תבלין בהרט

2 טורטיות 

ההכנה:

מחממים את הווק על להבה גדולה, בלי פחד. זה זמן טוב לבדוק שהתרד נקי (אני פשוט לועס 2-3 עלים כדי לבדוק שאין חול) ולחתוך אותו לרצועות דקיקות. אוחזים בקבוצת עלים, מועכים ופשוט פורסים דק. פורסים דק גם את הפלפל האדום, ומטגנים בווק הלוהט. מניחים בצלחת, ומטגנים בווק את הבצל.

יוצקים רק עכשיו חלק מהשמן, מוסיפים את התרד והשום ומטגנים, על אש גבוהה. לא רוצים כאן נוזלים! בוזקים תבלינים, מטגנים עוד ומעבירים לצלחת עם הפלפלים.

את הפטריות פורסים לחוד. כדי לנקות אותן אני אוהב לבזוק עליהן קמח ולהבריש במברשת רכה, שזו השיטה העתיקה. מי שמעדיף לשטוף – אז בעדינות ורק ממש לפני הטיגון. מטגנים בווק את פטריות הפורטבלו ורק אחר כך את השמפיניון.

מורחים את מחצית גבינת הלאבנה על כל טורטייה, מסדרים לאורך את התרד והפלפלים, עכשיו מוסיפים את הפטריות החמות ומגלגלים. אפשר לעטוף חלק מהמנה בנייר סנדוויץ'.

אוכלים באותו רגע, אם כי מכל מנות הטורטיות המגולגלות זו סובלת חימום באהבה יחסית.

מתכון להכנת פיתת דורום טורקית

מתכון לדורום האנטרקוט

מתכון לדורום קבב

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ