צחי בוקששתר, שף אורח
דורום האנטריקוט של בלק
צילום: דודו בכר
צחי בוקששתר, שף אורח

"אנטרקוט עטוף בפיתה דרוזית", זו המנה הכי עתיקה בבלאק. ההכנה עצמה דורשת זריזות ושתיים שלוש דקות. מכינים מנה אחר מנה – אלא אם כן יש לנו פלאנצ'ה, משטח לוהט, שאכן צריך להיות כמותו בכל בית. הרמאות היחידה שלנו היא, שאנחנו משתמשים בפיתה דרוזית דקיקה.

שימו לב: באופן ההכנה מצוין: מגלגלים מיד. זה לא בצחוק. אחרי 10 שניות עם המוצרים החמים עליה, הפיתה תיקרע בקלות. לכן מניחים, ומגלגלים ממש באותו רגע ואוכלים.

מתכון לדורום האנטרקוט של בלאק

חומרים לארבע מנות:

700 גרם אנטרקוט (אפשר גם סינטה או פילה בקר)

1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות

מעט שמן זית

2-3 בצלים קלופים ופרוסים דק

2 עגבניות פרוסות

מלח גס

4 פיתות דרוזיות דקיקות או טורטיות קנויות גדולות

מיונז עם / בטעם שום

רוטב עגבניות מוחמצות

(או טחינה ורוטב צ'ילי חריף)

כך עושים:

חותכים את האנטריקוט לפרוסות דקות ככל האפשר ודופקים אותן בפטיש שניצל בין שני משטחי ניילון.

מכינים מנה אחת בכל פעם:

מטגנים את טבעות הפלפל החריף במחבת כבדה עם מעט שמן זית.

מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים. מסיטים לצד המחבת – ומסדרים את רצועות הבשר ובצד את פרוסות העגבניה.

בוזקים מעט מלח גס על הכול ומטגנים עד שהכול משחים משני הצדדים.

מכסים הכול בפיתה דרוזית / טורטייה / דורום לכמה שניות.

מסירים את הפיתה. ומניחים אותה על קרש חיתוך. מניחים על הפיתה את טבעות הפלפל החריף, טבעות הבצל, רצועות הבשר ופרוסות העגבניה, מייד מגלגלים הדוק, כמו סושי ופורסים. פורסים לגודל נוח לאכילה ביד. גם כאן, כמו סושי.

שיטה אחרת מזכירה את הלאפה, אבל מופחתת בצק-חנק: עוטפים בנייר סנדוויץ' וחוצים.

מניחים בצלחת עם סלט ירוק ומקשטים ברטבים.

מתכון להכנת פיתת דורום

מתכון לדורום צמחוני עם לבנה ופטריות

מתכון לדורום קבב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ