בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

פוקצ'ה עם מלח גס ושומשום של השף שגב משה

הפוקצ'ה הממכרת של השף שגב משה, עם מרקם המזכיר חלה וקרום פריך עם מלח גס

5תגובות
פוקצ'ה עם שומשום, מלח גס ורוזמרין
אייל טואג

פוקצ'ה עם מלח גס, רוזמרין ושומשום של השף שגב משה

חומרים:

1 ק"ג קמח לבן

10 עלי בזיליקום, קצוצים דק

1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

4 כפות גדושות שמרים יבשים

550 מ"ל מים פושרים

1 כפית סוכר

1 כף שטוחה פתיתי מלח גס (אם מצאתם בחנויות מלח רוזמרין עדיף, אם לא - ענף או שניים)

4 כפות שמן זית

5 שיני שום טרי, חתוך גס

1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק

לפיזור לפני האפייה: שומשום, חצי כפית פתיתי מלח גס

הכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים במשך כשמונה דקות עד לקבלת מרקם אחיד (אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, אך יש לזכור שתוספת רבה מדי של קמח תשנה את המרקם הסופי).

נותנים לבצק שנוצר לתפוח במשך שעה במקום חמים.

מקמחים תבנית מרובעת, מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים לפי צורת התבנית.

מעבירים את הבצק המרודד לתבנית המקומחת ומתפיחים כחצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

לאחר שהפוקצ'ה תפחה שוב, בוזקים עליה שמן זית ומפזרים חתיכות שום. מחדירים עם האצבע את השמן לבצק.

מחממים תנור ל-220 מעלות, מפזרים מעל הפוקצ'ה כמות נדיבה של שומשום ומפזרים מעל הכל כפית של פתיתי מלח ורוזמרין. אופים בין 20-30 דקות, עד לקבלת גוון של חלה אפויה.

מחפשים עוד רעיונות לאפייה? הכירו את מדור המתכונים "מאפים ולחמים"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו