אופים ביתיים: איך מכינים לחם בירה?

מתכון ללחם בסיסי וטעים, שאפשר לאכול עם כל דבר שמתחשק, ולמרות שיש בו בירה הוא יתאים גם לילדים

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לחם בירה
לחם בירהצילום: אייל טואג

יש משהו מאד מספק ומעורר גאווה באפיית לחם ביתי. כל לחם שהוא - בין אם הוא פשוט כמו עוגה בחושה או מורכב שדורש זמן ויותר טכניקה - זה משהו בסיסי, מאד ביתי ובעיקר מנחם. 

לעוד מתכונים לילדים
קאפקייקס וניל ונוטלה
עוגיות של סבתא

יש תקופות, בעיקר בחורף (אבל לא רק) שאני נוהגת לאפות את לחם הבירה שלפניכם פעם בשבוע. בלחם הזה יש משהו מעט עוגתי. מרקמו דחוס מעט, ואל דאגה - טעמי הבירה נעלמים לגמרי. הוא טעים, פשוט וקל להכנה, ואפילו אפשר להכין אותו עם ילדים, שנהנים להשתעשע בלישה שלו ולחכות (לא בסבלנות) לתוצר הסופי. לחם טוב הוא הבסיס לכל פרוסה בין אם היא מרוחה במתוק או שהיא בכלל חלק מסנדביץ' מושקע.

לחם בירה במתכון בהשראת של איילת לטוביץ וגיל חובב, מתוך הספר "שמש ים ואוכל גם" 

מצרכים (כיכר אחת):

60 גרם חמאה
2 כפיות סוכר חום (אם אין, אפשר גם לבן)
1 בקבוק (330 מיליליטר) בירה כהה כמו גינס, מרפיס או גולדסטאר אבל לא בירה שחורה
40 גרם שמרים טריים
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה
2 כוסות קמח מלא
2.5 כוסות קמח קשה ללחם
תבנית אינגליש קייק משומנת  (רצוי לא חד פעמית)

איך מכינים:

שמים בסיר את החמאה, הסוכר והבירה ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

ממיסים את השמרים בקערית קטנה, עם שתי כפות של נוזלים מהסיר. מוסיפים לנוזלים שבסיר את הביצה והמלח ומערבבים.מנפים את שני סוגי הקמח לקערה, צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים והנוזלים.

מערבבים את הכל עד לקבלת בצק רך אך לא דביק ולשים בערך עשר דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ושמים את הקערה במקום חמים (אך לא חם) לבערך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

לשים שוב את הבצק - רק כדי להוציא את האויר, מניחים שוב בתבנית המשומנת ומתפיחים עוד 15 דקות. לאחר שהזמן עובר מכניסים את הבצק לתנור, אופים 35 דקות בערך עד שהלחם שחום וצליל חלול נשמע כשמקישים עליו.

הולך טוב עם הכל. לחם בירה

טיפ: אני נוהגת להרטיב אותו במהלך האפייה במים על מנת לקבל קשה של לחם קצת יותר "קראסטי" לאחר האפייה.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ