בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

ארבעה לחמים הודיים שכדאי לנסות בבית

המטבח של הודו מאופיין בעשרות רבות של לחמים, מקמחים שונים ובמגוון שיטות הכנה, מטיגון עמוק ועד בישול מהיר על משטח לוהט. השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה מגיש ארבעה מתכונים קלים להכנה

תגובות
פפאדם
דודו בכר

המטבח של הודו מאופיין בעשרות רבות של לחמים, מבוססי קמחים רבים שונים מחיטה במגוון וריאציות, דרך קמחי אורז ועד קמחי קטניות כמו חומוס ועדשים. מעבר לכך, אם במטבח שלנו מרבית הלחמים נעשים בטכניקת האפייה, במטבח ההודי הרחב והמגוון, גם הלחמים מקבלים צורות ומספר טכניקות ושיטות הכנה, החל מטיגון עמוק ועד בישול מהיר על משטח לוהט. בין הלחמים היותר מוכרים במטבח ההודי אפשר למצוא את הפאפאדם, הרוטי, הדוסה, הקאצ'ורי ועוד רבים. בהתאם לגודלה של הודו, כך בכל מקום מוצאים ואריאציה מקומית לכל לחם. בכתבה הזו התמקדנו בשלושת הלחמים ההודים המוכרים והפופולאריים ביותר: הנאן, הצ'פאטי, הפאפאדם והבאטורה, ארבעתם בגרסאות קלות להכנה ביתית.

מתכון לנאן קלאסי

נאן הוא לחם מסעדות שטוח הודי קלאסי. בהודו נוהגים להכין אותו על ידי הדבקתו לדופן תנור טנדורי לוהט, פעולה זאת דומה למעשה לשיטה בה מכינים פיתות עיראקיות או אש תנור לירושלמיים שבין הקוראים.

המתכון הבא עבר התאמה להכנה בבית על תנור גז רגיל. במקום דופן לוהטת של תנור נשתמש במחבת יצוקה עבה אותה מלהיטים היטב טרם ההכנה. האפקט המתקבל מאוד דומה למקור.

נאן
דודו בכר

מרכיבים ל-8 יחידות נאן

2.5 כוסות קמח לבן *

כפית שמרים

כפית וחצי סוכר

כפית מלח דק

שישית כפית אבקת אפייה

2 כפות שמן זית

4 כפות יוגורט

מים

חמאה מזוקקת, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ים להברשה ותיבול לאחר האפייה

ההכנה:

בחצי כוס מים חמים ממיסים את הסוכר והשמרים. נותנים לתערובת לנוח למשך כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

במקביל, מערבבים 2 כוסות מהקמח (שומרים חצי כוס בצד לקימוח משטח העבודה בהמשך) עם המלח ואבקת האפייה. מערבבים היטב ויוצקים את המים עם השמרים, היוגורט ושמן הזית לתערובת. לשים עד קבלת בצק אחיד.  

מוסיפים מים או קמח לפי הצורך עד קבלת בצק רך אך לא דביק ואחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בצד במקום חמים ומוצל לנוח למשך כשעתיים.

לאחר שהבצק תופח מחלקים אותו לשמונה חלקים שווים. על משטח מקומח פותחים עם מערוך או עם הידיים את בצק הנאן לאורך ולרוחב עד קבלת צורה דמוית דמעה בעובי של כ- 5 מ"מ.

מכינים קערה עם חמאה מומסת, שום קצוץ, כוסברה קצוצה ומה שאוהבים לתיבול

במקביל מלהיטים מחבת.

בעזרת ידיים מעט לחות (עוזר למניעת הידבקות הבצק) מניחים את הבצק על המחבת הלוהטת. צולים למשך כדקה עד שהבצק מתחיל לבעבע ולהזהיב. הופכים לצד השני ומכסים את המחבת במכסה לצלייה נוספת של כדקה נוספת.

מוציאים מהמחבת, מברישים בחמאה מזוקקת, מתבלים בכוסברה קצוצה, מלח ים ושום קצוץ לפי הטעם.

חוזרים שוב על הפעולה עם חלקי הבצק הנוספים עד צליית כל הלחמים.

*הערה על הקמח: בהודו נוהגים להשתמש בקמח MAIDA להכנת נאן. מדובר בקמח לבן שעובר טחינה עדינה. בישראל אפשר להשתמש בקמח לבן רב שימושי

מתכון לצ'פאטי

צ'פאטי
דודו בכר

צ'פאטי, שמכונה פעמים רבות גם רוטי, הוא הלחם הביתי הבסיסי ביותר של המטבח ההודי. הוא מוגש כמעט בכל ארוחה ובכל בית בהודו. בשונה מהנאן הדורש תנור טנדור, הצ'פאטי ניתן להכנה באמצעות צליית הבצק על משטח חם.

לעומת לחם הנאן המעודן יותר שהכנתו היא מקמח לבן מסוג MAIDA ובצק מותפח, את הצ'פאטי או הרוטי מכינים בהודו מקמח ATTA שהוא למעשה קמח דורום מלא אך טחון דק.

בזכות רמות הגלוטן הגבוהות של קמח ה- ATTA מתקבל בצק אלסטי שניתן לרדד לעובי דק מאוד. את הצ'פאטי לשים, מרדדים וכמעט מיד צולים (ללא זמני התפחה ארוכים כמו בנאן). במקום קמח ATTA  ניתן להשתמש בתערובת של חצי קמח מלא וחצי קמח לבן.

מרכיבים ל-8 יחידות:

כוס קמח לבן

כוס קמח מלא

מים

כפית שמן

חצי כפית מלח

ההכנה:

לשים יחד את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה ואלסטית.

אם הבצק מעט לח מוסיפים עוד קמח, ואם מעט דביק אז מעט מים.

מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח.

מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה קצרה של כרבע שעה.

מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ.

במקביל מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה.

צולים את הצ'פאטי על המחבת עד שהם משחימים משני הצדדים.

מאחסנים בכלי סגור עד הגשה על מנת שלא יתייבשו טרם אכילה.

מתכון לבאטורה

באטורה
אפיק גבאי

לחם הודי נוסף שנולד בחבל פונג'אב בצפון והפך לפופולארי מאוד ברחבי תת היבשת הוא הבאטורה- לחם מטוגן מבצק מותפח. מגישים אותו לרוב ליד צ'אנה - תבשיל חומוס פיקנטי, בצל סגול פרוס ופלחי לימון והוא גם נהדר לארוחת בוקר פיקנטית.

מרכיבים ל-8 יחידות:

2 כוסות קמח לבן

כפית סוכר

כפית מלח

רבע כפית אבקת אפייה

גביע יוגורט

כף שמן זית

מים

שמן לטיגון

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה למעט המים.

מוסיפים מים לפי הצורך באיטיות תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק אחיד, לח ולא דביק.

מכסים את הקערה ומניחים בצד לתפוח למשך כשעתיים לפחות.

לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים. מרדדים את הבצק לעיגולים, פותחים את הבצק לצורה עגולה ודקה מעבירים לטיגון בשמן עמוק חם.

עם הנחת הבצק בשמן החם הוא יתחיל לתפוח. עוזרים לו לתפוח יפה בעזרת הטבעתו בשמן. לאחר שהחלק התחתון מתחיל להזהיב הופכים ומטגנים גם את הצד השני עד הזהבה.

מעבירים לנייר סופג.

מתכון לפאפאדם

פאפאדאם
דודו בכר

פאפאדאם הוא ספק לחם ספק קרקר הודי קריספי מתובל המוגש לצד תבשילים רבים, או כחטיף לטבילה בצ'אטני הודי ובמטבלים אחרים.

את הפאפאדם מכינים מקמח עדשים מזן URAD. עדשים מזן URAD, שמכונות לעתים גם כ- BLACK GRAM הן עגולות בעלות קליפה שחורה ופנים לבן קרמי.

את העדשים מקלפים ואחר כך טוחנים עד לקבלת הקמח. ניתן להשיג את העדשים הללו וכן את הקמח המופק מהן בחנויות ההודיות והאסיאתיות המתמחות ברחבי הארץ (ברמלה ובתל אביב למשל). 
 
מרכיבים ל-25 יחידות קטנות: 

2 כוסות קמח עדשים

1/4 כוס מים

כפית מחוקה של מלח

כפית זרעי כמון

פלפל שחור לפי הטעם

שום כתוש לפי הטעם

שמן לטיגון

ההכנה: 

מערבבים את כל המרכיבים יחדיו בקערה עד קבלת בצק קשיח ואחיד. 

מחלקים את הבצק ל- 25-30 כדורים קטנים. 

מרדדים על משטח משומן קלות עד קבלת קרקרים עגולים ודקים. 

מניחים בצד את הקרקרים לייבוש – בתנור על חום נמוך למשך כשעה או בשמש תחת רשת למניעת כניסת חרקים למשך 3- 4 שעות. 

לאחר ייבוש הצנימים, ניתן לאחסן את הפאפאדאם בקופסא אטומה לשימוש עתידי או לחלופין להעביר לטיגון קצר ולאכול מיד. 

לפני הגשה, מטגנים במחבת בשמן צמחי עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.

אוהבים אוכל הודי? הנה עוד כמה מתכונים שכדאי להכיר:

ארוחה הודית שלמה בבית

מנות הודיות עם כרובית

מתכונים טבעוניים מהמטבח ההודי

כך תכינו צ'אי הודי קלאסי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו