מתכון

מאפה אטריות, פירורים ועגבניות מיובשות

של השפית איילה בר

נירה רוסו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נירה רוסו

מתכון של השפית איילה בר, לניצול פירורי גריסיני מתקתקים. אגב, כשאופים מאפה מלוח, כדאי לבזוק פירורי גריסיני על התבנית המשומנת לתוספת טעם ומרקם ולמניעת הידבקות.

חומרים:

250 גרם קונכיות פסטה

3 ביצים

1 חבילת קוטג'

4 עגבניות מיובשות קצוצות

פטרוזיליה קצוצה

1/3 אריזת פירורי גריסיני

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

תימין

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה .

2. מערבבים את הביצים, הקוטג', התבלינים והירקות עם פירורי הלחם (משאירים שתי כפות פירורי לחם להמשך), ומוסיפים מחצית מכמות הגבינה הצהובה.

3. משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית ומפזרים את שתי כפות הפירורים כדי למנוע הידבקות הפשטידה.

4. יוצקים לתבנית את התערובת עם האטריות ומפזרים למעלה את הגבינה הצהובה שנותרה.

5. אופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות..

עגבניות מיובשות
צילום: אייל טואג

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ