מתכון ללחם בלי שמרים וללא לישה משנת 1932 משגע את הרשת

כולם עושים לחם אבל כמה מאמץ הם משקיעים בו? עבור המתחילים, העצלנים וסתם חובבי כל הדברים הפשוטים - זהו הלחם המושלם עבורכם

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם חמאת בוטנים
לחם חמאת בוטנים. מקל על החיים מאז 1932

כמו במעשה קסמים, מיד עם הכניסה לבידוד או הסגר, החלו לצוץ המתכונים המושלמים ללחמים ביתיים. אלא שהמתכונים הללו הם, לרוב, לא מעשה קסמים כלל. לעיתים קרובות מדובר על עבודה של שעות והמתנה ארוכה אפילו יותר, ריבוי מצרכים, הוספת מחמצות, התפחות ושאר טכניקות שקצת מפחידות את המתבודד הבלתי מוכשר באפייה. והנה הגיעה הישועה לאלה מאיתנו שתמיד חלמו על הכנת לחם ביתי, אך פחדו לנסות.

בקבוצת האפייה של רדיט, רשת חברתית שהאמריקאים אוהבים במיוחד, צץ מתכון ללחם חמאת בוטנים פשוט-פשוט וטעים-טעים. המתכון נשלף מספר בישול של חברת קמח שכבר איננה קיימת ויצא לאור ב-1932, לכן הוא מכיל מרכיבים פשוטים, ספורים ומאוד לא מפוארים. מדובר על לחם בדרגת הכנה קלה ביותר, שמבטיח תוצאות לא פחות ממדהימות, בוודאי ביחס למצרכים וכמות העבודה המושקעת. אחרי הפרסום המחודש, המתכון הפך במהרה ללהיט ברשתות החברתיות, כשאט אט צצות להן גרסאות משודרגות עם תוספות קטנות כמו שוקולד, אגוזים ועוד כיד שיגעון הבדידות הטובה עליהם.

אחרי ההקדמה נעבור לפסים המעשיים. ראשית, קומו מהספה. שנית, עטו על עצמכם את גלימת האופה. שלישית, צאו לדרך ותרשמו:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/3 1 כוס חלב
חצי כוס חמאת בוטנים רכה

זהו. לאחר מכן מערבבים את החומרים היבשים, ואז מוסיפים את החלב ומערבבים קלות ואז את חמאת הבוטנים. מערבבים שוב עד להאחדת החומרים ויצירת בצק. אופים בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעה. 

בסופו של המתכון, מציע הספר טיפ קטן למתנסים בו: שתי ביצים שיהפכו את הלחם לכדי עוגה מענגת, כמו גם הפחתה בכפית מאבקת האפייה (שגם ככה מדוברת בכמות אסטרונומית למדי) ועוד הומלץ להפחית בשליש מכמות החלב.

ספק לחם, ספק עוגה. כך או אחרת - הטעם הבוטני מורגש. צילום: רותם מימון

ובכן, ניסינו את המתכון. התוצאה היא פחות מתוקה וכבדה מהמצופה ממתכון המכיל חמאת בוטנים, אך בת הטעם הבוטנית מורגשת היטב. לטעמנו, אפילו כדאי להוסיף קצת יותר כדי להדגיש את הבוטניות. כך או אחרת, ניתן בהחלט להפוך את פרוסות הלחם הזה לכר נפלא עבור שמיכת נוטלה, ריבה ואפילו ממרחים מלוחים שמסתדרים היטב עם בוטנים.

כעת כל מה שנותר לכם הוא להעלות תמונה מרוצה מעצמה לרשתות החברתיות ולשמור בסוד אתה עובדה שמדובר במתכון הכי פשוט שאי פעם פורסם ללחם. רק באמריקה.

בהמשך תקופת הקורונה נולדה גרסה מקוצרת ומהירה אפילו יותר, שמכינים במיקרוגל עם שלושה מרכיבים בלבד. זו מעין הכלאה מוזרה בין תפיחה ללחמנייה עוגתית המבוססת על כף חמאת בוטנים, כפית אבקת אפייה וביצה אחת. מערבבים את הכל ביחד, שופכים לצלחת עמוקה או קערית, מכסים - ומפעילים את המיקרו לשתי דקות. זהו. מוציאים ואוכלים. מהר. אחר כך אפשר כבר לשחק עם זה צלחת מעופפת.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ