מתכון |

מאפה לבראנץ' מביצים וגבינות

מתכון שמתאים לבוהריים מפנקים, רק שימו לב - רצוי להיערך אליו מבעוד מועד (או לילה מראש)

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו

של ג'קי לאבג'וי מפונדק Harbor Inn Edward's ביורק. ההכנה קלה ביותר, אבל רצוי להניח לבלילה לעמוד לילה לפני האפייה, למיזוג טעמים.

חומרים:

10 ביצים

1/2 כוס חלב

1/2 כפית אבקת חרדל, או כפית חרדל

פלפל שחור - בנדיבות

קורט מלח

1 כוס (לא מיכל) שמנת חמוצה

1/2 כוס גבינת צ'דר או גבינה חזקה אחרת, פרוסה דק

אופציות:

200 גרם בייקון מטוגן, מנוקז ומפורר

או: 150 גרם האם פרוס דק וחתוך לרצועות

או: 2 קישואים פרוסים דק, מוקפצים במעט מאוד שמן

הכנה:

1. לילה לפני ההגשה טורפים מעט את הביצים, החלב, החרדל, הפלפל והמלח. משמנים תבנית מלבנית בספריי או בחמאה ויוצקים לתוך התבנית.

2. מניחים בכפית תלוליות של שמנת בתערובת הביצים. לא מערבבים.

3. אם מוסיפים למאפה קישואים, בייקון או האם - זה הזמן לפזרם לתוך כל הבלילה.

4. בוזקים את הגבינה על הכל. מניחים לילה במקרר.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את מאפה-הביצים 45 דקות, או עד שזהוב ומבעבע. מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ