חלה של שוקולד מעלפת בכמה צעדים פשוטים

מאפיית אורבן בייקרי מגישה מתכון קל לחלה מתוקה שהיא למעשה מאפה בריוש אוורירי משובץ בשוקולד צ'יפס, שיעשה לכם שבת משגעת

עידן חורי, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלת שוקולד של אורבן בייקרי
חלת שוקולד של אורבן בייקרי צילום: ליאל זנד

לפני כשנה, כשחופשות בחו"ל עוד היו עניין מובן מאליו, טסתי עם חברים מאורבן בייקרי לטיול טעימות בפריז. באחת ממאפיות הבוטיק שהגענו אליהן, הייתה לחמנייה קטנה ושוקולדית במיוחד שקצת הזכירה לי חלה משובחת במיוחד. לי הספיק ביס קטן ממנה בשביל להתאהב. אותו הביס לא יצא לי מהראש כל הנסיעה. ברגע שחזרנו לארץ התחלתי בניסיונות על הבצק. רציתי להפוך את אותו זיכרון קטן ומתוק למשהו גדול וחגיגי שגם אחרים יוכלו ליהנות ממנו, וכך אפיתי את חלת השוקולד הראשונה של אורבן בייקרי. המתכון פשוט למדי, כך שגם אתם תוכלו ליהנות מהטעמים והריחות אצלכם בבית. 

חלת שוקולד של אורבן בייקרי צילום: ליאל זנד

עוד 20 מתכונים מומלצים לחלות של שבת

חלת שוקולד של אורבן בייקרי 

חומרים:

280 גרם (2 כוסות) קמח
32 גרם (2/3 כוס) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
78 גרם (1/3 כוס) חלב
75 גרם (2 ביצים M) ביצים
10 גרם (כף) שמרים יבשים
50 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס מריר
25 גרם חמאה קרה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המרכיבים למעט החמאה והשוקולד צ'יפס. מתחילים את הערבוב על מהירות נמוכה ליצירת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, מגבירים את המהירות ולשים 4 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עוד דקה-שתיים.

מכסים את הקערה עם מגבת ונותנים לבצק לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר.

מכדררים את הבצק לכדור חלק, מתפיחים אותו כשעתיים, עד להכפלתו. מברישים את הבצק עם ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לחצי שעה.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ