מתכון לקבב טורקי על פיתה טורקית דקיקה

גלילי בשר טחון מתובל בתוך דורום, טורטייה טורקית דקיקה, הם חלום של ארוחה (שאפשר להכין בבית בקלות). המתכון הטורקי של צחי בוקששתר (ממסעדת בלאק)

צחי בוקשתתר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דורון קבאב
צילום: דודו בכר
צחי בוקשתתר, שף אורח

גם במנה הזאת הכי טוב לעבוד עם דורום טורקי אמיתי- שזה מעין פיתה דקיקה או טורטייה חיטה שהזכרתי במתכון הזה. אבל אפשר גם עם פיתה הדרוזית או טורטייה תירס שאפשר לרכוש בכל סופר – כי כשמגלגלים, לא מדקדקים בקטנות. בטורקיה, לכל מנה בגריל קוראים "קבאב". אבל מי רוצה ללמוד משהו מהטורקים, שקודם ילמדו לבחור נשיא כמו שצריך. כאן הכוונה לגלילים האלה של בשר טחון ומתובל, שמכינים או קונים מוכן אצל קצבים.

מתכון לפיתה טורקית דקיקה בשם דורום

מתכון לקבב

חומרים לשתי מנות:

500 גרם קבב טלה טוב

2 טורטיות קנויות גדולות

2 בצלים קלופים ופרוסים

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 פלפלים אדומים מתוקים

2 עגבניות פרוסות

6 שיני שום שלמות, קלופות

מעט שמן זית

גבעול אורגנו

4 כפות שקדים קלופים, פרוסים

מלח גס

זה יישמע קצת מוזר, אבל כך עושים:

בתבנית גדולה, על נייר אפייה עם מעט שמן זית מפזרים את הבצל, הפלפלים האדומים, חצויים ובלי הליבה. מניחים גם את העגבניות, השום, הפלפלים החריפים – ובוזקים עלי אורגנו טרי ומלח גס. חשוב שכל זה לא יהיה צפוף בתבנית.

בגריל עליון חם מאד בתנור (ואפשר גם על רשת בגריל פחמים) צולים עד שהפלפלים מתחילים להשחיר, הבצל להזהיב והעגבניות לבעבע. מוציאים מהתנור ומצננים קצת, קולפים את עור הפלפלים כמה שאפשר. לא נוגעים בחלקי גוף עדינים, עיניים למשל, אחרי קילוף הפלפלים החריפים.

עכשיו קוצצים גס את הכל מלבד הפלפלים החריפים, ושימו לב: מניחים את מחצית הסלט שנוצר בקערה, ואת המחצית השנייה במסננת, מעל אותה קערה.

באותו תנור, אני אפילו מנצל את אותה תבנית, מכינים את הקבאב. הופכים פעם אחת, ומקפידים להוציא מעט לפני מידת העשייה שאוהבים. קולים מעט בתנור גם את השקדים.

על כל דורום מניחים מהסלט הקלוי והקצוץ שלנו, מהמסננת. בוזקים שקדים ומסדרים לאורך את הקבאב, לפעמים צריך לשים קבאב ומחצה בכל דורום. מגלגים הדוק ומניחים על התפר לרגע.

את שאר הסלט טוחנים בבלנדר, כדי שיהיה לנו רוטב נהדר שמתחבר למנה.

יוצקים רוטב לצלחת, חוצים את הדורום-קבאב שלנו ומניחים מעל. מניחים בצלחת את הפלפל החריף ומגישים. טעים לזלף על המנה קצת יוגורט.

המהדרין קולים את המנה המוכנה לרגע בגריל או מחבת גריל ורק אז חוצים ומניחים על הרוטב.

מתכון להכנת פיתת דורום

מתכון לדורום האנטרקוט

מתכון לדורום צמחוני עם לבנה ופטריות

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

מצעד הדגלים באזור שער שכם בשנה שעברה. שוב מתברר שאין דין שמאלן כדין מתנחל

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

מכוניות במגרש חניה

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם

פרופ' ינאי עופרן , במעבדת ביולוג'יק דיזיין ברחובות

במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

עדי גרתי

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

נאסים שומאן בביתו, השבוע. הוא וחברו לא נטלו חלק פעיל בהפגנה, רק הלכו על הכביש

שני סטודנטים הלכו להם, ולפתע חיילים המטירו עליהם אש כבדה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?