מריטוצו: לחמניות איטלקיות מתוקות במילוי קצפת

מה מתוק יותר מלחמנייה ריחנית ממולאת בקצפת אוורירית? אם כבר להתבודד, כדאי שזה יהיה עם מריטוצו, במיוחד כשמדובר במתכון המקורי של משפחת רושולי המפורסמת מרומא

מיכל מילרד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מריטוצו, לחמניות מתוקות במילוי קצפת
המתכון המקורי, המריטוצו של רושוליצילום: מיכל מילרד
מיכל מילרד
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

מריטוצו היא לחמניית בריוש איטלקית עסיסית עם גרידת לימון שנטמעת בבצק, מה שהופך אותה לארומטית עוד יותר. אם זה לא מספיק, את הלחמנייה ממלאים בקצפת אוורירית ולא ממותקת. ברחבי רומא ישנן גרסאות שונות ומגוונות למילוי לחמניית השחיתות הזאת, כמו קרם פיסטוק, טירמיסו, לימון, מסקרפונה ופירות יער, וכבר ראינו מריטוצו בגרסאות מלוחות של פסטה קאצ'יו אה פפה, גבינת בוראטה, עגבניות צלויות ופסטו ואפילו תבשיל זנב שור עם אבקת קקאו.

ישנם כמה וכמה אגדות סביב מקור המריטוצו, כאמור הלחמנייה האיטלקית המושחתת, כשבשני הסיפורים המרכזיים שמה מגיע מהמילה האיטלקית 'מריטו' - בעל. הראשון מספר על נשות איטליה שרצו לעודד את בעליהן והיו מכינות את הלחמנייה כאות הוקרה על כך שיצאו לעבוד. סיפור אחר גורס שהגברים הרווקים של רומא היו מסתובבים עם לחמניית המריטוצו ביום הראשון של חודש מרץ כשבתוכה טבעת, ומעניקים לבחורה שאיתה הם רוצים להתחתן. מה מהשניים נכון? גם ברומא קשה כבר לדעת.

מה שבטוח הוא שאת הלחמנייה הזאת אי אפשר להפסיק לאכול. היא כל כך אהובה שאפילו יש יום מיוחד בשבילה, שמצוין מדי שנה בתחילת דצמבר. באותו יום כל שכונה ברומא מציעה מגוון גדול של מריטוצו מתוקים ומלוחים. בימי כתיקונם, גם שפים שמחזיקים בכוכבי מישלן בונים את מנות המריטוצו שלהם בפרשנות אישית, ובגלידריות אפשר למצוא גרסה קפואה לטעם המריטוצו המושלם שנכנסת היישר לגביע או לכוס. יש הרבה מתכונים ביתיים למריטוצו אבל כאן הבאנו את המקורי של משפחת רושולי. כי אם לא מגיעים לרומא - רומא תבוא אליכם הביתה.

___

מיכל מילרד היא שף קונדיטורית ישראלית המתגוררת ברומא ומדריכה סדנאות בישול וטיולים באיטליה

רכיבים

ללחמניות:

1 קילו קמח רגיל
500 מ"ל מים מינרלים (2 כוסות ו-2 כפות)
130 גרם חמאה בטמפרטורת חדר, חתוכה לקוביות
130 גרם סוכר (1/2 כוס ו-1 כף)
20 גרם שמרים טריים
3 ביצים גדולות
10 גרם מלח
גרידה מקליפת לימון אחד
מקל וניל
אבקת סוכר, להגשה

למילוי:

500 מ"ל שמנת מתוקה ללא תוספת סוכר (ניתן כמובן לשנות את המילוי ולמלא בקרם מסקרפונה, מוס לימון, שנטילי ועוד)

לציפוי:

1 חלבון
100 גרם אבקת סוכר
40 מ"ל מים מינרלים (1/6 כוס)
5 טיפות מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים את הלחמניות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי לישה. ממשיכים לערבב את החומרים עד שנוצר בצק. מפוררים פנימה את השמרים, ומוסיפים סוכר, ביצים, גרגירים ממקל הווניל וגרידת לימון, וממשיכים ללוש.

כשהבצק מתחיל להתאחד מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין, ולבסוף מוסיפים את המלח. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ונוזלי.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 12 שעות לפחות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח מקומח היטב. לשים את הבצק ומעבדים אותו לצורת כדור.

מחלקים את כדור הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, מכסים ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח.

בינתיים מכינים את המילוי: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקרר עד להגשה.

בינתיים מכינים את הציפוי: שמים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן, ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שמתקבל קצף בהיר. מורידים מהאש ומצננים.

אופים את לחמניות המריטוצו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 15-20 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור, מורחים את הציפוי על הלחמניות החמות ומצננים היטב.

חוצים כל לחמנייה במרכזה, כמו לכריך, ממלאים בקצפת ובוזקים מעל אבקת סוכר.

מיכל מילרד | מתכוני מאפים ולחמים

מיכל מילרד היא שף קונדיטורית ישראלית המתגוררת ברומא ומדריכה סדנאות בישול וטיולים באיטליה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ