מאפה טבעוני עם פסטו של ירוקים
מנה שהיא שתי ציפורים המכה, כשהפסטו משמש כאן כרוטב למאפה אבל אפשר לשמור ממנו בצד כממרח עשיר בפני עצמו. הוא יישמר היטב במקרר לפחות שבוע

מכינים את הבצק מקמחים של חומוס ואורז, משמע מדובר במאפה ללא גלוטן
רכיבים
לבצק:
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח אורז
1 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 בצל קצוץ דק
1 כף תימין או אורגנו טרי
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
לפסטו עלים ירוקים:
1 צרור בזיליקום טרי
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
6 עגבניות לחות
1/4 כוס שמן זית
1 כף קשיו או אגוזי מלך
1/2 כפית מלח הימלאיה
להרכבת המנה:
6 עגבניות שרי
8 זיתי קלמטה
עלי רוקט
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
מערבבים היטב את כל החומרים עד שנוצר בצק אחיד. מרדדים אותו באצבעות על מגש מרופד בנייר אפייה עם מעט שמן זית. מניחים את הבצק בעובי הדומה לבצק פיצה רגיל. אופים 20 דקות בתנור מחומם עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט. מוציאים מהתנור.
הכנת הפסטו:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק.
הרכבת המנה:
מורחים את הפסטו על הבצק ועליו מניחים את עגבניות השרי והזיתים. אופים 10 דקות. אפשר לפזר כמה עלי רוקט, לזלף מעט שמן זית ולהגיש.
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
