מתכון: טארטין אספרגוס עם ממרח שעועית בובס וסרדינים

מרכיבים: חצי כוס שעועית בובס, 2 כפות שמן זית, כף פרמזן, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל לבן, חבילת אספרגוס, 2 פרוסות לחם כפרי צרפתי פרוס לאורכו, קופסת סרדינים משומרים בשמן זית (יבוא מספרד), מסוננים, גרידת לימון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
טראטין אספרגוס
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • חצי כוס שעועית בובס
  • 2 כפות שמן זית
  • כף פרמזן
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
  • חבילת אספרגוס
  • 2 פרוסות לחם כפרי צרפתי פרוס לאורכו
  • קופסת סרדינים משומרים בשמן זית (יבוא מספרד), מסוננים
  • גרידת לימון

הוראות הכנה

משרים את השעועית למשך 12 שעות בקערה עם מים. מומלץ להחליף את המים לאחר מספר שעות. מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם מים ללא מלח, למשך שעה. מסננים אך שומרים חלק מנוזלי הבישול. טוחנים את השעועית במעבד מזון או בבלנדר, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול עד לקבלת משחה סמיכה.

מוסיפים שמן זית, פרמזן ותבלינים ומעבדים למשך דקה. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. קוטמים את החלק התחתון של האספרגוסים וצולים במחבת חצי דקה בכל צד, מניחים בצד.

קולים את פרוסות הלחם במצנם או בתנור חם עד לפריכות, מורחים עליהן בנדיבות ממרח שעועית, מסדרים בצפיפות גבעולי אספרגוס, מזליפים שמן זית, מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מפוררים מעל סרדינים וגרידת לימון ומגישים מיד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ