מתכון

לחמניות זיתים וגבינה

מכינים אותן מגבינת עזים צפתית, קמח מלא וקמח כוסמין ומתקבל מעדן אמיתי ובעיקר - בריא!

אביגיל מייזליק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-20 לחמניות
זמן בישול:זמן התפחה: שעתיים ; זמן אפייה: 20 דקות
לחמניות זיתים וגבינה

רכיבים

  • 1/2 קילו קמח מלא
  • 1/2 קילו קמח כוסמין
  • 50 ג’ שמרים טריים או שמרית
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • כף סוכר
  • 3-2 כוסות מים פושרים
  • 200 ג’ גבינה צפתית עזים, מפוררת
  • 1/2 כוס יוגורט עזים או רגיל
  • 1/2 כוס זיתים קצוצים
  • 4-3 כפות בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
  • מעט חמאה מומסת לסיום

הוראות הכנה

שמים בקערה את כל החומרים פרט לזיתים והבצל הירוק. מעבדים לבצק אחיד, מוסיפים מים תוך כדי לישה - קודם

כוס אחת, לאחר מכן השנייה ולבסוף השלישית - במידת הצורך, רק עד לקבלת בצק רך ואחיד אך לא דביק מדי. במידת

הצורך ניתן להוסיף עוד מעט קמח או מים. לקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים והבצל הירוק ולשים עד שהחומרים נטמעים בבצק.

מתפיחים בקערה מכוסה במגבת או בניילון באזור חמים (אם קר בחוץ, מומלץ לחמם תנור עד למינימום, לכבות אותו, להכניס פנימה את הקערה ולסגור את הדלת). מתפיחים כשעה. משמנים תבנית מלבנית, יוצרים לחמניות מרובעות ומניחים אותן זו ליד זו במרחק של כ 3- ס”מ. מתפיחים עוד כחצי שעה, עד שהלחמניות נצמדות זו לזו. אופים בחום של

200 מעלות 20-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות. כשהן יוצאות מהתנור מורחים אותן בחמאה מומסת. מגישים אותן חמימות.

לגיוון:

ללחמניות אלו ניתן להוסיף רכיבים רבים, וכך ליצור טעמים רבים ומגוונים - ניתן להוסיף אותם בסוף לישת הבצק במקום הזיתים והבצל הירוק: חצי כוס אגוזי מלך או פקאן, חצי כוס שקדים קלויים, חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות, 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה, 6 שיני שום פרוסות ומוזהבות קלות יחד עם חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כוס תערובת ג’אלה - גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום ופשתן, כוס קוביות בטטה או דלעת אפויות עם מעט מלח ודבש בתנור כרבע שעה, פרוסות עגבניות צלויות בתנור עם שמן זית למשך רבע שעה עם חצי כפית שום, מלח ומעט אורגנו - לטעם פיצה מופלא.

תגובות