עוגיות פריכות ממולאות אגוזים - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות פריכות ממולאות אגוזים

דרגת קושי: קל
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כ-40 עוגיות:

לבצק:

550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח

200 גרם חמאה רכה

1 חלמון מביצה L

200 מ"ל שמנת מתוקה (חשוב שלא תהיה קרה מדי, מוציאים אותה מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים בהכנה)

24 גרם (2 כפות) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי:

1 חלבון מביצה L

250 גרם (1/4 1 כוס) סוכר

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים דק

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז טחונים דק

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, סוכר, וניל וקוביות חמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים כמה שפחות, עד לאיחוד וקבלת בצק חלק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכניסים למקרר עד לשימוש.

הכנת העוגיות:

חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל גוש על משטח מקומח קלות למלבן דק מאוד, יש ליישר את השוליים באמצעות סכין חדה.

בעזרת סכין גלגלת פיצה חותכים את הבצק למשולשים (שבסיסם 5 ס"מ ואורכם 15 ס"מ).

יוצרים מהמילוי שנח במקרר גלילים קטנים ומניחים אותם בבסיס כל משולש.

מגלגלים את המשולש (כמו שמגלגלים קרואסון) ומניחים על מגש המרופד בנייר אפייה במרווחים קטנים האחד מהשני, עם פתח הגלגול כלפי מטה.

בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-20 דקות (העוגיות אינן מקבלות צבע, בודקים אם הן מוכנות לפי התחתית שמשחימה מעט).

מצננים ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

מאחסנים בצנצנת אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות