מתכון

קרקרים מלוחים

יש הרבה מאוד מתכונים לקרקרים, אבל כזה עוד לא הכנתם

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
  • 12 גרם (1 כף) סוכר
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 220 גרם (1 גביע + 2 כפות) שמנת חמוצה 15%
  • 1 ביצה למריחה
  • מלח גס לזרייה

הוראות הכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה במהירות בינונית עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס"מ לעלה גדול, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.

בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לריבועים / מעוינים בגודל הרצוי.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים ב-190 מעלות במשך 15 דקות, עד להשחמה.

מאחסנים בכלי אטום עד להגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ