מתכון לחלת כוסמין טבעונית

מתכון לחלה בריאה קצת יותר, שתרצו להכין כל השנה מאת האופה זיו סנדלר מ"סידס פטיסרי"

זיו סנדלר, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זיו סנדלר, אופה אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חלת כוסמין

רכיבים

  • 250 גרם (כוס ושלושה רבעים) קמח כוסמין
  • 25 גרם (2.5 כפות) סילאן
  • 10 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 50 גרם (רבע כוס) מחית תפוח עץ
  • 100 גרם (חצי כוס) מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן רצוי זית
  • לא חובה: להוסיף עלי בזיליקום

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים: קמח, סילאן, מחית תפוחי עץ, שמרים ו-3/4 מכמות המים (כלומר 75 גרם). מעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק תופח פי 1.5 מגודלו המקורי.

מוסיפים מלח ואת שארית המים, מעבדים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את השמן ומעבדים 3 דקות נוספות במהירות בינונית. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. יוצרים נקניק מכל חלק, מניחים בצד 5 דקות. קולעים את החלה. מניחים להתפחה עד שהחלה מכפילה את נפחה. בתנור שחומם מראש אופים 15 דקות ב-180 מעלות ועוד 10 דקות ב-160 מעלות.

תגובות