חלת כוסמין טבעונית - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלת כוסמין טבעונית

מתכון חגיגי לחלה בריאה קצת יותר, שתרצו להכין כל השנה מאת האופה זיו סנדלר מסידס

דרגת קושי: קל
חלת כוסמין
טל סיון ציפורין
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

250 גרם (כוס ושלושה רבעים) קמח כוסמין

25 גרם (2.5 כפות) סילאן

10 גרם (2 כפות) שמרים יבשים

50 גרם (רבע כוס) מחית תפוח עץ

100 גרם (חצי כוס) מים

1 כף מלח

3 כפות שמן רצוי זית

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים: קמח, סילאן, מחית תפוחי עץ, שמרים ו-3/4 מכמות המים (כלומר 75 גרם). מעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק תופח פי 1.5 מגודלו המקורי.

2מוסיפים מלח ואת שארית המים, מעבדים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את השמן ומעבדים 3 דקות נוספות במהירות בינונית. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. יוצרים נקניק מכל חלק, מניחים בצד 5 דקות. קולעים את החלה. מניחים להתפחה עד שהחלה מכפילה את נפחה. בתנור שחומם מראש אופים 15 דקות ב-180 מעלות ועוד 10 דקות ב-160 מעלות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות