שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
זיו סנדלר, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זיו סנדלר, אופה אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חלת כוסמין
חלת כוסמיןצילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

  • 250 גרם (כוס ושלושה רבעים) קמח כוסמין
  • 25 גרם (2.5 כפות) סילאן
  • 10 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 50 גרם (רבע כוס) מחית תפוח עץ
  • 100 גרם (חצי כוס) מים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן רצוי זית

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים: קמח, סילאן, מחית תפוחי עץ, שמרים ו-3/4 מכמות המים (כלומר 75 גרם). מעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק תופח פי 1.5 מגודלו המקורי.

2מוסיפים מלח ואת שארית המים, מעבדים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את השמן ומעבדים 3 דקות נוספות במהירות בינונית. מניחים בצד להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. יוצרים נקניק מכל חלק, מניחים בצד 5 דקות. קולעים את החלה. מניחים להתפחה עד שהחלה מכפילה את נפחה. בתנור שחומם מראש אופים 15 דקות ב-180 מעלות ועוד 10 דקות ב-160 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ