מתכון: לחמניות שוקולד

כך תכינו את לחמניות השוקולד המפורסמות של מאפיית לחמים

אורי שפט, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורי שפט, אופה אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:20 יחידות
לחמניות שוקולד של אורי שפט

רכיבים

  • 600 גרם (4.5 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה
  • 280 מ"ל (כוס ורבע) מי ברז קרים
  • 2.5 כפות שמרים טריים
  • כף מלח
  • 90 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 60 גרם חמאה
  • כף אבקת קקאו מנופה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)

לציפוי:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים.

מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק רך וחלק.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים שבבי שוקולד ואבקת קקאו, מערבלים בעדינות עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר.

מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות.

לשים מעט ביד ומגלגלים את הבצק לכדור.

מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-20 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים.

מכסים ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

מורחים את הכדורים בביצה הטרופה ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים 2 חריצים קטנים בכל כדור.

אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות. מצננים על רשת.

תגובות