לחמניות שוקולד - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמניות שוקולד

כך תכינו את לחמניות השוקולד המפורסמות של מאפיית לחמים

20 יחידות דרגת קושי: בינוני
לחמניות שוקולד של אורי שפט
דניאל לילה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

600 גרם קמח חיטה לבן מנופה

רבע כוס מי ברז קרים

2.5 כפות שמרים טריים

כף מלח

חצי כוס סוכר

60 גרם חמאה

כף אבקת קקאו מנופה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)

לציפוי:

ביצה טרופה

הוראות הכנה

יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים.

מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק רך וחלק.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים שבבי שוקולד ואבקת קקאו, מערבלים בעדינות עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר.

מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות.

לשים מעט ביד ומגלגלים את הבצק לכדור.

מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-20 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים.

מכסים ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

מורחים את הכדורים בביצה הטרופה ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים 2 חריצים קטנים בכל כדור.

אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות. מצננים על רשת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות