לחמניות חלב וכוסמין: מתכון - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמניות חלב וכוסמין

עבודה עם קמח כוסמין מלא היא מעט שונה מקמח לבן. אם אתם לא מנוסים בעבודה איתו, המתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה, ידידותי למתחילים

12 לחמניות דרגת קושי: בינוני
לחמניות חלב וכוסמין
מגד גוזני

בבית הקפה אני מכינה לחמניות לבנות עם חלב, חמאה וסוכר לכריכונים לארוחת הבוקר. אלה לחמניות רכות ומפנקות בלי שמץ של "בריאות" וילדים מתים עליהן. לפעמים אני מכינה לחמניות כאלה גם בבית ומשתמשת בהן לכריכים לגן ולבית ספר. בתור קונדיטורית, לחמניות החלב הלבנות הן האופציה המועדפת עלי. בתור אמא, החלטתי לנסות לשלב בהן כמה מרכיבים יותר בריאים, וזו התוצאה.

עבודה עם קמח כוסמין מלא היא מעט שונה מקמח לבן. אם אתם לא מנוסים בעבודה איתו, המתכון הזה ידידותי למתחילים, עם בצק נוח לעבודה ולא דביק. כשצברתם ביטחון, ניתן לשנות את היחסים לטובת קמח הכוסמין ואפילו להכין את הלחמניות רק עם קמח זה.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

250 גרם קמח לבן

250 גרם קמח כוסמין מלא

125 מ"ל חלב

125 מ"ל מים

1 ביצה בגודל L

50 גרם סילאן טבעי

15 גרם שמרים יבשים

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

12 גרם מלח

לציפוי:

1 ביצה טרופה

קורט מלח

גרעינים שונים לפי הטעם: שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שיבולת שועל שלמה, פשתן. ניתן לוותר לגמרי על הגרעינים ולהשאיר את הלחמניות ללא ציפוי.

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים לבצק בקערת המיקסר. אני מעדיפה להוסיף לבצק את החלב, הביצה והחמאה קרים מהמקרר. בקיץ אני אפילו מוסיפה לבצק קרח במקום מים. זה מאפשר לישה ארוכה ואינטנסיבית של הבצק בלי שיתחמם. הטמפרטורה של הבצק משפיעה על משך ההתפחה – בצק קר יתפח לאט יותר וזה מאפשר לטעמים להתפתח. אם ממהרים, הוספת המרכיבים בטמפרטורת החדר תקצר את התהליך.

לשים עם וו הלישה במשך 10 דקות במהירות בינונית. לאחר מכן, מגבירים למהירות גבוהה ולשים למשך שלוש דקות נוספות, עד שהבצק חלק וגמיש.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. לשים עוד כדקה ביד ויוצרים כדור חלק. מניחים את הכדור בקערה ומכסים במגבת.

מתפיחים כשעתיים, עד להכפלת הנפח. זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורה, אם החדר קר התפיחה תהיה יותר איטית.

מוציאים את הבצק מן הקערה ומוציאים ממנו את האוויר על ידי לישה קצרצרה. מחלקים ל-12 יחידות של כ-75 גרם כל אחת. מניחים את היחידות על משטח העבודה, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של כ-10 דקות, כדי להקל על הגלגול (כדרור) הבצק.

מגלגלים (מכדררים) כל יחידה לכדור הדוק ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים לתפיחה שנייה בתנור (כבוי!) או מכסים במגבת. אני ממליצה להשתמש בתנור כ"תא התפחה" כדי למנוע את התייבשות הלחמניות באוויר החדר. ניתן לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים כדי לזרז את ההתפחה ולהוסיף לחות. אם התנור לא פנוי בזמן ההתפחה אין בעיה להתפיח בחוץ, ולכסות את הלחמניות במגבת או שקית ניילון כדי לוודא שלא יתייבשו.

מתפיחים כמעט עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורה, ולכן כדאי להתחיל לבדוק את הלחמניות אחרי כחצי שעה. הן צריכות להיות תפוחות ויציבות.  
כשהלחמניות תפוחות מוציאים אותן מן התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות.
טורפים את הביצה ומוסיפים קורט מלח. מורחים בעדינות על הלחמניות, נזהרים לא לפגוע בנפח שלהן. מפזרים מעל הלחמניות גרעינים לפי הטעם, או משאירים ללא ציפוי.
אופים 15-17 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה ובאופן אחיד.

לחמניות חלב וכוסמין
מגד גוזני


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות