בורקס דפי אורז דיאטטי, מהיר ונטול גלוטן

הוא דל בקלוריות וקל ביותר להכנה אבל יותר מהכל, אחרי שהוא נהיה ויראלי, הוא יצר מחסור חסר תקדים בדפי אורז על המדפים. כשתמצאו שוב דפי אורז בסופר, מהרו להכין אותו

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כמו בורקס, רק בריא יותר. בורקס דפי אורז אפוי בתנור
כמו בורקס, רק בריא יותר. בורקס דפי אורז אפוי בתנורצילום: רון יוחננוב
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 בורקסים

אם אתם עם יד על הדופק או חברים בקבוצה אחת לפחות של בשלנים או מתכונאים ברשת, בוודאי כבר נחשפתם לשגעת הנוכחית  – בורקס דפי האורז. כל כך ויראלי ופופולרי בעת האחרונה, עד שנוצר מחסור זמני בדפי אורז על המדפים. מעבר לזה שהוא דיאטטי, באופן יחסי, נטול גלוטן וצמחוני (בשינויים מסוימים אפילו טבעוני) חלק אולי ישמחו לשמוע שגם הוא, כמו עגבניות השרי והדיסק-און-קי, פטנט ישאלי. 

רכיבים

לבורקסים:

  • חבילת דפי אורז (10 דפים בגודל בינוני)

למילוי: 

  • חצי מיכל קוטג' או גבינה לבנה לאפייה ללא מלח (כמו למשל "טוב טעם")
  • 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינה בולגרית, צ'רקסית או פטה
  • ביצה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אפשרויות גיוון למילוי:

  • תרד, מנגולד, בצל קצוץ, קוביות מתפוח אדמה מבושל או בטטה, זיתים, אפונה
  • *ניתן לטבען ולהמיר את המילוי ב-250 גרם גבינת קשיו, שקדים או כל גבינה טבעונית אחרת ולהוסיף כף טחינה שתסייע להדביק את העיסה

לריכוך דפי האורז:

  • קערה עם מים חמימים

לקישוט:

  • שומשום, קצח או פרג

הוראות הכנה

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.

בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

לצלחת רחבה, יוצקים מים חמימים (בהם נטבול את דפי האורז עד ריכוך).  

טובלים כל דף אורז במים ומשהים למשך כ-5 שניות.

על משטח נקי, מניחים כל דף אורז בתורו, ממלאים בכף גדושה של מלית וסוגרים בצורת מעטפה, כמו בורקס סטנדרטי.

בתבנית עם נייר אפייה, מסדרים את הבורקסים, מברישים בביצה וזורים שומשום, קצח או פרג מעל.

אופים כ-20-30 דקות, עד שהבורקסים זהובים ופריכים בשוליים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ