מאפה בולגרית ועירית בבצק עלים - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה בולגרית ועירית בבצק עלים

מתכון למאפה מבצק עלים להכנה מהירה אשר ניתן להכנה עם גבינות שונות לפי טעמכם

5 סועדים דרגת קושי: קל
עירית
לימור לניאדו תירו

בצק העלים המרודד והמוכן גר במקרר ולא בתא ההקפאה (הוא יחזיק מעמד לפחות שמונה ימים, בתנאי שלא יבלה מחוץ למקרר). אפשר להשתמש בכל סוג הנמצא בשוק, אך כדאי לשים יד על הבצק החמאתי שתשיגו בקונדיטוריות נבחרות.

המאפה שלפניכם מהיר להכנה, אבל חשוב לשים לב ולהקפיד על הטיפים החשובים באמת לטיפול נכון ומהיר בבצק עלים.

אפשר להחליף גבינות, לערבב גבינות שאוהבים, להוסיף קצת ירקות מאודים (אך עדיף לא רטובים וספוגיים).

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/2 חבילה בצק עלים מרודד מראש

3 כפות חמאה רכה
10 מחטי-רוזמרין
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 מכל גבינה 9%
3 ביצים
3 כפות עירית קצוצה
2 כפות גדושות ממרח-טפנאד זיתים או עגבניות
2 כפות אבקת מרק בצל (לא חייב)
1 כף סולת
מלח ופלפל גרוס, בנדיבות

לזיגוג:

1 ביצה טרופה עם כף מים

2 כפות שומשום או שומשום שחור או קצח

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. משמנים תבנית רחבה (תבנית תנור), מניחים בצד.

3. מוציאים מהמקרר את בצק העלים, משתמשים בחצי חבילה, ואת היתר - מחזירים למקרר.

4. חוצים את יריעת הבצק שבידכם לשניים, לרוחב, ומרדדים כל מחצית למלבן דק וגדול. מניחים אותם באופן חופף על התבנית כך ששוליהם ישתפלו מחוץ לתבנית.

5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית, ומניחים בכף גדולה על הבצק שבתבנית. מקפלים את שולי הבצק על המלית כך שהמרכז שלה גלוי. אם נוצרים קפלים גדולים וגסים בפינות (ריבוי בצק), תולשים חלק מן הבצק העודף, מרפדים ומניחים אותו על המלית.

6. מורחים את חלקי הבצק הגלויים לעין בביצה טרופה ובוזקים בשומשום.

7. אופים 30 דקות בתנור החם, מנמיכים טמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. זה הכל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות