טארט ריבת בצל וגבינת עזים של רות סירקיס - מאפים ולחמים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט ריבת בצל וגבינת עזים של רות סירקיס

הגרסה של רות סירקיס לקיש לורן היא גם כשרה, גם קלה להכנה וגם מעולה

תבנית טארט: קוטר 20, עומק 2 ס"מ דרגת קושי: קל
ריבת בצל מתובלת
דורעם גונט

טארט ריבת הבצל וגבינת העזים, שני מושגים שנשחקו לעייפה - אך ביחד יש להם חיים חדשים, מה גם שהם מותקנים על בסיס בצק מלווח, רעיון בפני עצמו.

ריבת בצל אינה מתוקה כריבות פרי ואינה משתייכת למחלקת הקינוחים המתוקים, אבל היא פופולרית מאוד במטבח המודרני ומשמשת בהכנת מאכלים מיוחדים. ריבת הבצל באה להדגיש דווקא טעמים פיקנטיים, כמו בטארט הזה, שבו היא משמשת מצע לגבינת עזים בעלת טעם מודגש.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצק מלווח, מופשר

מלית:

4 בצלים בינוניים, פרוסים דק מאוד

רבע כוס שמן

50 גרם חמאה

1 כפית סוכר

1 ביצה טרופה

3 כפות גבינת קשקבל, מגוררת

150-100 גרם גבינת עזים (בצורת גליל)

2 כפיות עלי תימין טריים

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל במחבת גדולה בתוך תערובת של שמן וחמאה, על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה מזדמנת בכף עץ. משך הטיגון 30 עד 40 דקות, או עד שהבצל מתרכך מאוד ומזהיב יפה. זורים את הסוכר, מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 5 דקות, תוך השגחה, עד שצבע הבצל נעשה עמוק יותר וחלק גדול מהנוזלים התאדה. מורידים מהאש, מתבלים במלח, פלפל וכפית עלי תימין ומצננים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מותחים קצת עלה אחד של מלווח מופשר ומתאימים אותו לתבנית, כך שיכסה את התחתית ואת הדפנות. מערבבים את הבצל עם הביצה ופתיתי גבינת הקשקבל ומורחים על הבצק. פורסים את גבינת העזים לפרוסות ומניחים אותן על הבצל במעגל.

שמים את התבנית בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) ואופים במשך 15 עד 20 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק אפוי. זורים את שאר התימין.

מחלקים למנות ומקפידים שבכל מנה תהיה פרוסת גבינה. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות