מתכוןמתכון |

טארט ריבת בצל וגבינת עזים של רות סירקיס

הגרסה של רות סירקיס לקיש לורן היא גם כשרה, גם קלה להכנה וגם מעולה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ריבת בצל מתובלת
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית טארט: קוטר 20, עומק 2 ס"מ

טארט ריבת הבצל וגבינת העזים, שני מושגים שנשחקו לעייפה - אך ביחד יש להם חיים חדשים, מה גם שהם מותקנים על בסיס בצק מלווח, רעיון בפני עצמו.

ריבת בצל אינה מתוקה כריבות פרי ואינה משתייכת למחלקת הקינוחים המתוקים, אבל היא פופולרית מאוד במטבח המודרני ומשמשת בהכנת מאכלים מיוחדים. ריבת הבצל באה להדגיש דווקא טעמים פיקנטיים, כמו בטארט הזה, שבו היא משמשת מצע לגבינת עזים בעלת טעם מודגש.

רכיבים

מלית:

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל במחבת גדולה בתוך תערובת של שמן וחמאה, על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה מזדמנת בכף עץ. משך הטיגון 30 עד 40 דקות, או עד שהבצל מתרכך מאוד ומזהיב יפה. זורים את הסוכר, מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 5 דקות, תוך השגחה, עד שצבע הבצל נעשה עמוק יותר וחלק גדול מהנוזלים התאדה. מורידים מהאש, מתבלים במלח, פלפל וכפית עלי תימין ומצננים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מותחים קצת עלה אחד של מלווח מופשר ומתאימים אותו לתבנית, כך שיכסה את התחתית ואת הדפנות. מערבבים את הבצל עם הביצה ופתיתי גבינת הקשקבל ומורחים על הבצק. פורסים את גבינת העזים לפרוסות ומניחים אותן על הבצל במעגל.

שמים את התבנית בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) ואופים במשך 15 עד 20 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק אפוי. זורים את שאר התימין.

מחלקים למנות ומקפידים שבכל מנה תהיה פרוסת גבינה. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ