שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחמניות חלב
לחמניות חלב צילום: מגד גוזני
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

הלחמניות האלה מלוות אותנו מיום הפתיחה של הקפה, הן רכות ומתקתקות ויחסית קלות להכנה גם בבית. אנחנו מגישות אותן ככריכונים מלוחים, עם סלט ביצים, סלמון וגבינת שמנת או פשוט עם חמאה וגאודה. בזכות המתקתקות שלהן, הן מאוד מתאימות גם לממרחים מתוקים כמו ממרח שוקולד או ריבה.

לחמניות חלב רכות. ממכרותצילום: מגד גוזני

תגיות:

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם (כ-3.5 כוסות) קמח לבן
  • 250 מ"ל (כוס ועוד כף) חלב
  • 1 ביצה בגודל L
  • 45 גרם (ארבע כפות) סוכר
  • 12 גרם שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 12 גרם (שתי כפיות) מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

שמים את כל החומרים לבצק בקערת המיקסר. אני מעדיפה להוסיף לבצק את החלב, הביצה והחמאה קרים מהמקרר. כך הבצק נשאר קר גם במהלך הלישה. כך התפתחות רשת הגלוטן לא נפגעת ומתאפשרת תפיחה איטית ומבוקרת.

לשים עם וו לישה 10 דקות במהירות בינונית, עד שהבצק חלק וגמיש.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. לשים עוד כדקה ביד ויוצרים כדור חלק. מניחים את הכדור בקערה ומכסים במגבת.

מתפיחים כשעתיים, עד להכפלת הנפח. זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורה, אם החדר קר אז התפיחה תהיה יותר איטית.

מוציאים את הבצק מן הקערה ומוציאים ממנו את האוויר על ידי לישה קצרצרה. מחלקים ל-12 יחידות של כ-75 גרם כל אחת. מניחים את היחידות על משטח העבודה, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של כ-10 דקות, כדי להקל על הגלגול.

מגלגלים כל יחידה לכדור הדוק ומסדרים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.

מעבירים לתפיחה שנייה בתנור (כבוי!) או מכסים במגבת. אני ממליצה להשתמש בתנור כ"תא התפחה" כדי למנוע את התייבשות הלחמניות באוויר החדר. ניתן לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים כדי לזרז את ההתפחה ולהוסיף לחות. אם התנור לא פנוי בזמן ההתפחה אין בעיה להתפיח בחוץ, ולכסות את הלחמניות במגבת או שקית ניילון כדי לוודא שלא יתייבשו.

מתפיחים כמעט עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורה, ולכן כדאי להתחיל לבדוק את הלחמניות אחרי כחצי שעה. הן צריכות להיות תפוחות ויציבות. 

כשהלחמניות תפוחות מוציאים אותן מן התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות.

טורפים את הביצה ומוסיפים קורט מלח. מורחים בעדינות על הלחמניות, נזהרים לא לפגוע בנפח שלהן.

אופים 15-17 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה ובאופן אחיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ