מתכון לפוקצ'ה איטלקית עם שום ומוצרלה

כמו לחם שום רק בפוקצ'ות קטנות וממכרות. עם גבינה מגוררת מדובר בנשנוש המושלם. מתכון של אורי אוחנה, שפית מרשת הדיינרים האיטלקית פאט ויני

אורי אוחנה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורי אוחנה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פוקאצ'ה של פאט ויניצילום: אפיק גבאי

רכיבים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 550 מ"ל (כשתי כוסות) מים
  • 8 גרם סוכר
  • 2 גרם שמרים יבשים
  • 30 גרם מלח

לפוקצ'ה:

  • שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • 30 גרם מוצרלה
  • 10 גרם פרמז'ן

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

משאירים להתפחה חצי שעה לפחות (רצוי יותר) בטמפרטורת החדר, ובסופה מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח, לשים מעט לכדי כדור. נותנים לו לנוח שוב מעט כשהוא מכוסה. בתום ההתפחה החוזרת מחלקים את הבצק לארבעה כדורים קטנים יותר.

בינתיים:

כותשים את השום ומערבבים עם שמן זית בקערית קטנה.

חוזרים אל הבצק:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק (אפשר עם הידיים) לגובה של שני סנטימטרים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

צילום: איתי אבירן

על הבצק מושחים מעט (עם מברשת) את תערובת שמן הזית והשום שעורבב בתוכו, מפזרים מעט פטרוזיליה מעל.

מפזרים מגבינת המוצרלה המגוררת וכן מגבינת הפרמז'ן בצורה שווה על כל הבצק.

בגלגלת חדה או סכין חדה חותכים את הפוקצ'ינה ל-6 חלקים.

צילום: איתי אבירן

מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים כ-20 דקות עד להשחמת הגבינה ורואים שהבצק אפוי. אם הגבינה עוד לא זהובה, השאירו את הפוקצ'ה לעוד חמש דקות בתנור.

חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנוספים וקיבלתם נשנוש כיפי, שהוא כמו לחם שום ממכר. רוצו להכין סלסה של עגבניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ