מתכון ללחם סודה אירי של ארז קומרובסקי

מתכון ללחם עשיר שממלא את הבית בניחוחות של אפייה, מחוזק בזרעי אניס ריחניים, אך אינו כבד כמו הגרסאות המוכרות. מתכון מתוך הספר "אפייה מהירה" של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם סודה אירי
ארז קומרובסקי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

אחת ההפתעות הגדולות שלי בעבודה על הספר הזה היתה המתכון הזה ללחם שיפון 100%, ללא שמרים. אני עדיין מתפעל בכל פעם מחדש כשהלחם הזה יוצא חם מהתנור, עשיר, טעים, קל ביחס ללחם שיפון, ובטעם מודגש של הקמח. מי היה מאמין.

רכיבים

  • 4 כוסות קמח שיפון
  • 1 כף זרעי אניס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח ים
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 4 ביצים בגודל בינוני (M)
  • 2 כוסות רוויון
  • 3 כפות דבש

לזרייה:

  • מעט קמח שיפון
  • מלח גס
  • 1 כף שטוחה זרעי אניס (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה ומרפדים אותה בנייר אפייה.

מערבבים בקערה גדולה את הקמח, זרעי האניס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, והמלח. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים ומוסיפים את הרוויון והדבש. מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים.

מעבירים את הבצק לתבנית, ומכים עם התבנית על משטח העבודה בעדינות 2-3 פעמים, כדי להעלים כיסי אוויר שנכלאו בין הבצק לתחתית התבנית. מפזרים מלמעלה מעט קמח, מלח גס ואת זרעי האניס ואופים בתנור החם 70-80 דקות, עד שהכיכר אפויה ובגוון שזוף.

מניחים להתקרר בתבנית כ-10 דקות, משחררים מהתבנית וממשיכים לצנן על רשת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ