מתכון לחלה אפויה בתבנית אינגליש

חלה ביתית פשוטה, קלה וטעימה טעימה שאופים בתבנית אינגליש קייק ממתכון של רונן מיילי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קל
חלה לשבתצילום: אייל טואג

רכיבים

  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן, רצוי קנולה
  • 50 גרם חמאה לאפייה
  • 1 כפית מלח
  • 400-450 (ככוס וחצי לפחות) מ"ל מים

לציפוי:

  • 1 חלמון ביצה
  • מעט שומשום

הוראות הכנה

1. ממיסים את השמרים במים קרירים או בטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח והסוכר. יוצרים גומה קטנה בתוך התערובת ויוצקים לתוכה בהדרגה את הביצה, השמן והשמרים עם המים.

3. לשים עם וו לישה את כל החומרים במהירות אטית, עד שנוצר מרקם אחיד, גמיש ומעט דביק.

4. מוסיפים את החמאה (מי שרוצה פרווה - מחמאה), לשים מעט עד שהבצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד שלוש דקות, עד שהבצק גמיש, אך לא נדבק ליד.

5. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד. מניחים במקום מוצל למשך שעה לפחות, או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

6. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. מטיחים את הבצק במשטח כמה פעמים, עד שהאוויר יוצא ממנו. לשים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים.

7. מחלקים כל חלק לשלושה כדורים שווים, ולשים כל כדור עד שהופך לגליל ארוך. שימו לב שכל הגלילים צריכים להיות באורך ובעובי שווים. קולעים צמה אחת מכל שלושה גלילים.

8. מעבירים את החלות לתבנית אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

8. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מצפים את החלות בחלמון הביצה, ומפזרים את השומשום.

9. אופים כחצי שעה עד שהחלות מזהיבות. מוצאים מהתנור ומצננים כחצי שעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ