מתכון לפיתה ללא גלוטן עם זעתר ושמן זית
בלי גלוטן, בלי מוצרים מן החי ובלי טיגון: מתכון לפיתה ללא גלוטן עם זעתר ושמן זית של שי תשובה
רחל טלשיר

פיתה עם זעתרצילום: מוטי מילרוד
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
רכיבים
- 500 גרם קמח Mix טף — שי של הטבע
- 7 גרם שמרים יבשים (כף שטוחה)
- 2 כפות דבש או 2 כפות מייפל לטבעונים
- 400 מ"ל מים (1.5 כוסות)
- 3 כפות שמן זית, מעט מלח
- 3 כפות תערובת זעתר + 2 כפות שמן זית + מעט לימון סחוט טרי.
הוראות הכנה
1. במערבל עם וו לישה שמים את כל המצרכים למעט זעתר, מלח, שמן ומים. מערבבים במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים. מוסיפים את המלח והשמן. לשים במשך 7 עד 10 דקות, עד קבלת בצק אחיד ורך. מעבירים לקערת התפחה, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים כ–45 דקות.
2. קורצים בצק במשקל 150 גרם, מקמחים מעט ומרדדים לפיתה גדולה יחסית ודקה.
3. מורחים מתערובת הזעתר על הפיתה ואופים בחום גבוה מאוד (בסיר פיתות למי שיש, או בתנור על מצב גריל).