מאפי קונכייה משגעים עם קיצור דרך

מאפים קלים, מהירים ומושלמים לאירוח, כשבמקום להכין בצק פריך מאפס, משתמשים במוכן, ומשם הקונכיות כבר (כמעט) ימלאו את עצמן

אורי שפט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קונכייה משוגעת.
אורי שפט, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
30 דקות

גיוון: במקום קשקבל אפשר להשתמש באמנטל או פרמזן.  

רכיבים

  • 300 גרם בצק פאי קר

לקרם בשמל גבינה:

  • 500 מ"ל (2 כוסות וכף וכפית) חלב

  • 30 גרם (3 כפות וכפית) קמח

  • 50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר

  • מלח

  • פלפל לבן

  • קורט אגוז מוסקט מגורר טרי

  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

למלית פטריות:

  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון קטנטנות שלמות

  • מלח

לטיגון:

  • שמן

להגשה:

  • בצל ירוק חלוט ומצונן במי קרח

  • שבבי גבינה מגולפים בעזרת קולפן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות.

הכנת הקונכיות:

מרדדים את הבצק הקר לעלה דקיק בעובי 2 מ"מ. חותכים לריבועים בגודל 12 ס"מ ומחוררים אותם במזלג. מניחים אותם על ריבועי נייר אפייה באותו גודל, ומלבישים על רינג בקוטר 9 ס"מ, כך ששולי הבצק "נשפכים" החוצה.

אופים כ-10 דקות או עד להזהבה ומצננים. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא.

הכנת קרם בשמל גבינה:

מחממים חלב בסיר עד לסף רתיחה.

מערבבים קמח וחמאה על נייר אפייה, עד שנוצרת משחה ללא גושים. זורקים חתיכות קטנות של המשחה לתוך החלב, מנמיכים את האש, ומערבבים נמרצות עם מטרפה עד להסמכה.

מסירים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים קשקבל ומערבבים עד שהיא נמסה. אפשר לדלל עם חלב במידת הצורך.

סמוך להגשה מכינים את מלית הפטריות: מלהיטים מחבת יבשה (ללא שמן) וצורבים את הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח.

הרכבת המנה:

מחממים מעט את הבשמל במיקרוגל ויוצקים ממנו לכל קונכייה. מסדרים 4-5 פטריות על הבשמל. מקשטים בבצל ירוק חלוט ובשבבי גבינה ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ