לחם קופים עם הפתעות ואגוזים

בצק בריוש חמאתי, יחד עם הרוטב שבו מספיגים את המאפה לפני האפייה, גם הוא מבוסס חמאה, וסירופ, גם עם חמאה. התוצאה: מאפה מושחת שלא ישאיר ולו עין אחת יבשה

ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

רכיבים

לבצק הבריוש:

  • 1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח לחם

  • 1/4 כוס + כף (60 גרם) סוכר

  • 1/2 כף (10 גרם) מלח

  • 2 כפיות (20 גרם) שמרים טריים

  • 3 ביצים

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

  • 250 גרם חמאה רכה

לתיבול הבצק:

  • 1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר

  • 60 גרם חמאה רכה מאוד

  • 1 כוס תערובת של אגוזי מלך צימוקים, דבלים קצוצות, משמשים מיובשים קצוצים וצימוקי אוכמניות

לסירופ:

  • 1/4 כוס (100 גרם) דבש

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה

  • 200 גרם חמאה

  • 3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 1/2 כוס פחות ½1 כפות (100 מ"ל) חלב

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

לשים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים מלבד החמאה כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה.

מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה ותוך כדי לישה עד שהיא נטמעת בבצק ומתקבל בצק רך מאוד.

מכסים את הקערה ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק חלק, נוקשה יותר ותפוח מעט. לוחצים מעט על הבצק בעזרת יד מקומחת (כדי להוציא את האוויר). מכסים שוב את הקערה ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות ועד יומיים.

הכנת הסירופ:

מרתיחים דבש, סוכר וחמאה בסיר קטן ומבשלים כדקה. מוסיפים שמנת וחלב, מבשלים עוד דקה וחצי ומצננים לטמפרטורת החדר.

תיבול הבצק:

מערבבים קינמון וסוכר, מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1 ס"מ, מורחים את החמאה ומפזרים את תערובת הסוכר וקינמון.הופכים את הבצק וחוזרים על התהליך.

חותכים את הבצק לחתיכות לא שוות בעזרת קלף או סכין רחבה.

יוצקים סירופ על תחתית התבניתעד לגובה של 1 ס"מ. מפזרים פירות יבשים ואגוזים ומניחים מעל חתיכות בצק לכיסוי התחתית. יוצקים שוב סירופ עד לגובה של 1 ס"מ, מפזרים פירות יבשים ואגוזים ומכסים שוב בחתיכות בצק. חוזרים על התהליך עד שהבצק ממלא 3/4 מגובה התבנית.

יוצקים את הסירופ שנותר, כך שיכסה כמעט את כל הבצק, מכסים את התבנית ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה עד שהבצק מגיע למלוא גובה התבנית.

מחממים תנור ל־160 מעלות ואופים כ־35 דקות עד שהמאפה שחום.

מצננים בתבנית. לפני ההגשה מחממים תנור ל־180 מעלות, מחממים את העוגה כחמש דקות, מוציאים והופכים אותה על צלחת הגשה. אם נשאר סירופ מחממים אותו מעט ויוצקים מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ