מאפה של בטטות מקורמלות על בצק פילאס

בטטות עטופות ברוטב קרמל מתוק-מלוח-חריף בסגנון אסיאתי, שממתן את מתיקותן הטבעית ומשתלב מעולה עם בצק פילאס בסגנון טארט טאטן

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכל מוזס
טאטן בטטות בקרמל סויה .צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 1 אריזה (600 גרם) בצק פילאס מרודד (אפשר להמיר בבצק פריך או עלים)

  • 1 קילו בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ (או בגובה התבנית)

לקרמל סויה:

  • 60 גרם (5 כפות) סוכר

  • 30 מ"ל (2 כפות) מים חמימים

  • 1 כף רוטב סויה

  • 3 כפות מירין

  • 1 שן שום כתושה

  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי כתוש

  • 1/2 כפית פלפל אדום חריף כתוש

  • 50 גרם חמאה

להגשה:

  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים באלכסון

  • 1 כף שומשום קלוי

הוראות הכנה

הכנת הבטטות והבצק:

חולטים בטטות במים רותחים מומלחים כחמש דקות עד שמעט מתרככות. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משטחים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה. קורצים חמישה עיגולים בקוטר 11 ס"מ ומאחסנים אותם בקירור עד השימוש.

הכנת קרמל הסויה:

שמים סוכר בסיר קטן, יוצקים מים חמימים לכיסוי וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מפסיקים לערבב, ומבשלים כחמש דקות נוספות ללא מכסה עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי כהה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהקרמל נמס לתוך הסויה ומתקבל סירופ סמיך. אם הקרמל מאוד סמיך, מוסיפים מעט מים חמים לדילול. יוצקים לתבניות.

הכנת הטאטן:

מסדרים את הבטטות על הקרמל. מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך המחבת סביב הבטטות.

אופים כ-25 דקות להזהבה.

מצננים 15 דקות. מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים. מפזרים מעל בצל ירוק ושומשום, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ