לחם פרנה מרוקאי משגע עם גבינת פטה וירקות גינה

לחם רך ועסיסי שמכינים על אבן שמוט ומתקשים להפסיק לבצוע. את אבן השמוט אפשר לקנות בכל חנות לכלי מטבח והאמינו לי - התוצאה שווה את ההשקעה החד-פעמית

יקי שגיא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לחם פרנה מרוקאי עם גבינת פטה וירקות גינה.
יקי שגיא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים ו-45 דקות

ריח הפרנה בבית של סבתא הוא אחד מזכרונות הילדות הנעימים שיש לי. היא היתה מלהיטה חלוקי נחל בתנור ואז מניחה עליהם את הבצק. אני החלפתי את חלוקי הנחל באבן שמוט.

רכיבים

  • 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח לבן מנופה

  • 1 כף מלח

  • 25 גרם שמרים טריים

  • 1 כף אבקת סוכר

  • 550 מ”ל (2 כוסות) מים פושרים

  • 2 כפות שמן זית

לתוספות:

  • 3/4 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים

  • 7 יחידות גזר בלאדי קטנטנים קלופים וחצויים או 3 גזרים קטנים חתוכים לאורך לרבעים

  • 5 צנוניות פרוסות דק

  • עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה

  • 70 גרם גבינת פטה פרוסה דק

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הלחם:

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק ודביק (אפשר גם לערבב וללוש בידיים). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים).

מחממים תנור לחום הכי גבוה ומחממים בתוכו לבנת שמוט במשך 20 דקות.

מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ומרדדים על משטח עבודה מקומח למלבנים בעובי 1 ס”מ. מזלפים מעל כף שמן זית. מתפיחים כחצי שעה נוספת.

מזלפים את יתר שמן הזית על לבנת השמוט ומניחים עליה בזהירות את הפרנות.

אופים כ-10 דקות עד שהפרנות אפויות וזהובות. מוציאים מהתנור וממתינים כמה דקות.

הרכבת הפרנה:

מפזרים על הפרנות עגבניות שרי, גזרים, צנוניות, פטה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ