קלצונה ארטישוק, תרד וחציל עם סלסת עגבניות

השף דיוויד פרנקל מעניק למאפה האיטלקי הקלאסי טוויסט ישראלי ועוקצני

דיוויד פרנקל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קלצונה ארטישוק, תרד וחציל עם סלסת עגבניות ומטבל יוגורט של דיוויד פרנקל.
דיוויד פרנקל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כשעתיים

הבצק האיטלקי המוכר (של הפיצה או הפוקצ'ה) מקפל בתוכו מלית עם הרבה ירקות וגבינת פרובולונה, גבינה חצי קשה מיושנת שמקורה בדרום איטליה. עד כאן נשמע איטלקי למדי, אבל אז נכנסים לתמונה מטבל יוגורט עזים וסלסת עגבניות חריפה, והמאפה מקבל אופי הרבה יותר מקומי.

רכיבים

  • 1.5 כוסות מים קרים

  • 1.5 כפיות שמרים

  • 3.5 כוסות קמח (רצוי ייעודי לפיצה או פוקצ'ה)

  • 2 כפיות מלח שטוחות

  • 1 כף שמן זית + מעט למשיחה

למלית:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל פרוס דק

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

  • 4 ארטישוקים משומרים

  • חופן עלי תרד

  • 2 חצילים בלאדי קלויים על הגז, מקולפים ונקיים מגרעינים

  • 150 גרם גבינת פרובולונה מגוררת גס

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לסלסת העגבניות:

  • 2 עגבניות מגוררות בפומפייה

  • 1 פלפל אדום חריף קלוי בתנור

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון סחוט

  • 1/2 בצל סגול קלוי בתנור

  • 2 שיני שום כתושות

  • חופן עלי כוסברה

למטבל היוגורט:

  • 1/2 ליטר יוגורט עזים

  • 4 שיני שום כתושות

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כפית מלח

  • 3 כפיות פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבבים מים עם שמרים ומעט מהקמח ומשהים כרבע שעה עד 20 דקות.

מוסיפים קמח ומלח ולשים מעט בידיים או במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן זית תוך כדי לישה וממשיכים ללוש כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

תופחים על הבצק להוצאת אוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים. מתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים שום, פלפל ירוק וארטישוקים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים תרד ומטגנים כ-30 דקות עד שהוא מאבד את כל הנוזלים.

מכבים את האש ומוסיפים חצילים וגבינה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מעבירים למקרר לשעה.

מכינים את הסלסה: מערבבים את כל רכיבי הסלסה בקערה.

מכינים את המטבל: מערבבים את כל רכיבי המטבל בקערה.

מרכיבים ואופים: מחממים תנור לטמפ׳ מקסימלית (250 מעלות לפחות). אם יש אבן שמוט, מניחים אותה בתחתית ומלהיטים תוך כדי חימום התנור.

מרדדים-מותחים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 15 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול שתי כפות מהמלית, מקפלים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות ואופים כ-12 דקות עד שהקלצונה זהוב.

מוציאים מהתנור ומושחים בשמן זית. מגישים לצד המטבלים.

הכנה מראש: אפשר להכין את הקלצונה כמה שבועות מראש, לשמור במקפיא ולאפות לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ