קלצונה עם בצלים וגבינת עזים

מאפה פשוט שמשלב מתיקות של בצלים מטוגנים עם חריפות מעודנת של גבינת עזים

טל שפר ובועז דרור, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טל שפר ובועז דרור, שפים אורחים
קלצונה בצלים וגבינת עיזים.צילום: shutterstock

רכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח פוקצ'ה לבן

  • 10 גרם שמרים יבשים

  • 2 כפיות מלח

  • 1 כפית סוכר לבן

  • 600 מ"ל (2.5 כוסות) מים פושרים

  • 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למלית:

  • 4 בצלים בינוניים פרוסים

  • חמאה, לטיגון

  • שמן זית, לטיגון

  • 1/2 כוס גבינת ברי או גבינת קממבר חתוכות לקוביות

  • 1/2 כפית עלי תימין

  • מעט עלי אורגנו

  • מעט עלי מרווה

  • מלח

  • פלפל לבן

  • קורט אגוז מוסקט מגורר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים מעט את הקמח והשמרים. מניחים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר במיקסר ומעבדים קלות. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות עד קבלת בצק חלק.

מכסים את הבצק במגבת ובניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־4 כדורים ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים שטוחים.

הכנת המלית:

מטגנים את הבצל במחבת בחמאה ובשמן זית עד שהוא מתרכך, מבריק ומשחים. מוסיפים למחבת את הגבינה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את עשבי התיבול, מתבלים ומערבבים.

הרכבת הקלצונה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

ממלאים כל עיגול בצק בתערובת הבצלים, סוגרים לצורת חצי ירח ומניחים בצד למשך 10 דקות. אופים את הקלצונה במשך שבע דקות בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות, עד שהוא מזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ