בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות

ריחני ומשובץ פרי חמצמץ שמחמיא לגבינה המתוקה, זהו ללא ספק מאפה הגבינה האולטימטיבי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות של קרן ואיציק קדוש.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לבריוש:

  • 25 גרם שמרים

  • 5 ביצים

  • ½3 כוסות (½ קילו) קמח

  • ½5 כפות (80 גרם) סוכר

  • 3 חבילות (300 גרם) חמאה קרה

  • ½1 כפיות (10 גרם) מלח

למלית הגבינה:

  • 2 קופסאות (500 גרם) ריקוטה 1 ביצה בגודל L

  • ½ כוס חמוציות

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • 2 כפות אינסטנט פודינג

  • 1 ביצה בגודל L

לשטרויזל:

  • 1 כוס קמח

  • 1/2 כוס אבקת סוכר

  • 100 גרם קוביות חמאה קרה מאוד

להרכבת המנה:

  • 10 תאנים מיובשות קצוצות

  • 1 ביצה

הוראות הכנה

הכנת הבריוש:

מפוררים את השמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר ולשים חמש דקות. מוסיפים את החמאה במנות קטנות ואת המלח ולשים ארבע דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. מקררים את הבצק 12 שעות.

הכנת המלית:

בקערה, מערבבים את כל הרכיבים.

הכנת השטרויזל:

מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים במעבד בפולסים, עד קבלת תערובת של פירורים עבים. שומרים בקירור עד השימוש.

הרכבת המנה:

מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מעל את המלית, מפזרים את הדבלים הקצוצות ומגלגלים לרולדה. מכניסים למקפיא כחצי שעה.

פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית אינגליש קייק במרחק של 1 ס"מ זו מזו. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מורחים בביצה ומפזרים שטרויזל מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ