קוגל דלעת ואניס ממיס

בקוגל הזה הדלעת מתבשמת מהקינמון והאניס ואז נמסה לתוך האטריות

ארז קומרובסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוגל דלעת ואניס.
ארז קומרובסקי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
12 שעות

כשקונים שמאלץ (שומן אווז), חשוב לקנות שומן מותך (שעבר המסה וסינון) ולא שומן גולמי. מוצאים אותו במקפיא באטליז או בסופרמרקט טוב. לגרסה צמחונית מחליפים את השמאלץ ב-¼1 כוסות סמנה (חמאה מזוקקת) או בשמן תירס.

באותה שיטה מכינים: קוגל גזר, מוסקט וציפורן - ממירים את הדלעת בקילו גזר מגורר ואת האניס - בקורט אגוז מוסקט וקורט ציפורן.

רכיבים

  • 500 גרם ספגטיני מקמח מלא

  • 300 גרם שומן אווז מותך

  • 300 גרם (½1 כוסות) סוכר קנים

  • 1 קילו דלעת או דלורית מגוררת גס

  • 1 כף פלפל לבן גרוס טרי

  • 2 כוכבי אניס כתושים דק

  • קורט קינמון

  • מלח ים גס

לקישוט (לא חובה):

  • פרחי דלעת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-100 מעלות.

מבשלים ספגטיני בשפע מי מלח רותחים עם כף שמן זית עד לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.

ממיסים שומן אווז בסיר על להבה בינונית-נמוכה. מנמיכים להבה, מוסיפים סוכר קנים ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהסוכר מתקרמל לצבע חום בהיר.

מוזגים את הקרמל לקערה עם האטריות. מוסיפים דלעת ואת יתר החומרים ומערבבים.

יוצקים לתבנית, מהדקים מעט ומכסים ברדיד אלומיניום.

אופים במשך הלילה (7-12 שעות).

לפני ההגשה הופכים על צלחת רחבה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ