בורקס מרגריטה

הרכבה קצת שונה לבורקס, שמציתה את הדמיון עם שילוב מופלא בין הבצק האלוהי לבין פיצה

תומר כבירי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תומר כבירי
בורקס מרגריטה של שף־קונדיטור תומר כבירי.צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

רכיבים

  • 600 גרם בצק עלים צרפתי

  • 200 גרם פתיתי מוצרלה

  • 50 גרם צנוברים לקישוט

לרוטב:

  • 3 עגבניות בשלות

  • 2-3 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1 שן שום קצוצה דק

  • 2-3 עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה

חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ומבשלים בשמן זית עד הסמכת הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים שום ובזיליקום קצוצים ומסירים מהאש. מניחים להצטנן.

מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ ויוצרים ריבוע בגודל 20X20 ס"מ.

מורחים שכבה דקה מהרוטב על הבצק ומפזרים מעל את פתיתי המוצרלה.

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 5X5 ס"מ. עורמים שלושה ריבועים זה על זה ומפזרים מעט צנוברים על החלק העליון.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, מניחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 190–180 מעלות עד הזהבה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ