טארט טאטן בצל סגול בקרמל בלסמי עם רוזמרין וגבינת צאן

טארט בניחוח קרמל בלסמי, שקסמו בשילוב הטעמים החמוץ-מתוק שלו

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טאטן בצל סגול בקרמל בלסמי עם רוזמרין וגבינת צאן של מיכל מוזס.
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה ו-45 דקות + קירור

הרוזמרין מוסיף רובד טעם נוסף, אבל אפשר להמירו בתימין.

הבצלים מגירים נוזלים במהלך הבישול. לפני האפייה כדאי לצופף אותם מעט בתבנית ולמלא את הרווח עם שאריות שולי הבצק, כך שיצא טארט מעט קטן יותר.

את הגבינה אפשר לפזר בין הבצלים לפני האפייה, אבל אני מוסיפה אותה בסוף, כדי שלא תימס כליל.

את הבצק הפריך אפשר להחליף בבצק עלים או בפילאס. את שאריות הבצק אפשר לשמור במקפיא עד חודש.

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

שימו לב, יש לקרר את הבצק למשך שעתיים לפני השימוש.

טיפ: אין מקום בתבנית לכל ששת הבצלים? אופים בנפרד בצל נוסף עטוף ברדיד אלומיניום. כעבור 20 דקות הבצלים יצטמקו, ויהיה מקום בתבנית לכולם.

רכיבים

לבצק פריך:

  • 280 גרם (½2 כוסות) קמח

  • 250 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

  • 75 מ"ל (5 כפות) מים קרים

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית סוכר

לטארט:

  • כ-400 גרם בצק פריך מלוח

  • 6 בצלים סגולים קלופים וחצויים לרוחבם

  • 1/4 כוס שמן זית

לקרמל בלסמי:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים חמימים

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חומץ בלסמי

  • 1 ענף רוזמרין

להגשה:

  • 150 גרם גבינת סנט מור או גבינת צאן רכה אחרת

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מעבדים קמח וחמאה לפירורים במעבד מזון עם להב פלדה.

ממיסים מלח וסוכר במים קרים, מוסיפים לתערובת הפירורים ומעבדים רק עד שנוצר בצק גמיש יחסית.

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

מרדדים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה לעובי 4-5 מ"מ.

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס"מ ומאחסנים אותו בקירור עד השימוש.

הכנת קרמל בלסמי:

שמים סוכר במחבת עם ידית חסינת חום או בסיר קטן. יוצקים מים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע.

מפסיקים לערבב ומבשלים כחמש דקות נוספות ללא מכסה עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי כהה. יוצקים לסיר חומץ בלסמי, מערבבים ומבשלים דקות אחדות, עד שהקרמל נמס לתוך החומץ ומתקבל סירופ סמיך.

מסירים מהכיריים, מוסיפים ענף רוזמרין וממתינים דקות אחדות לחליטה. אם הבישול נעשה בסיר, יוצקים את הקרמל לתבנית נמוכה ולא מתפרקת ומניחים עליו את ענף הרוזמרין.

הכנת הטאטן:

מניחים על הקרמל בצלים חצויים עם הצד הפרוס כלפי מטה. יוצקים מעל שמן זית ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבצל אפוי. מצננים לטמפרטורת החדר ומצופפים מעט את הבצלים, כדי לסגור את הרווחים שנפערו ביניהם בגלל איבוד הנוזלים.

מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך התבנית סביב הבצלים.

אופים כ-35 דקות להזהבה. מצננים 15 דקות. מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים. מפוררים מעל גבינת סנט מור ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ