פיתות עבודת יד

הפיתות הכי נפלאות שתאכלו הן כאלו שתכינו בעצמכם, אבל תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד, אותו אפשר לקנות רק בחנויות בשווקים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיתות עבודת יד.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

אם אין לכם סיר פיתות חשמלי (כדאי למי שמתכוון לעבור סופית להכנת פיתות בבית), אפשר תמיד לאפות פיתות במחבת:

מחממים מחבת עבה על להבה בינונית גבוהה, מרימים בעדינות את הבצק המרודד (אם יש קרש חיתוך קטן מעץ או פלטה רחבה אז אפשר להיעזר בהם) ולהשתדל לא לעוות את צורתו.

מניחים את הבצק במרכז המחבת ומיד מנמיכים את האש לעוצמה נמוכה יותר. מכסים את המחבת (רצוי במכסה שקוף) עד שרואים שהפיתה מתנפחת. בעזרת כף עץ או מלקחיים הופכים בעדינות את הפיתה לעוד כדקה ללא מכסה ומוציאים את הפיתה לתוך מגבת בד עבה. עוטפים את הפיתות במגבת.

רכיבים

  • 1 קילו קמח

  • 50 גרם שמרים

  • 1 שקית אבקת אפייה

  • 1 כף מלח

  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

1. בקערה, מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מניחים בצד כחמש דקות ולשים שוב כשתי דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

2. יוצרים מהבצק 10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

3. מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים משטחים את כדורי הבצק לצורה של פיתה.

4. מחממים סיר חשמלי ומניחים אותו על הכיריים.

5. כשהסיר חם מאוד מניחים פיתה אחת על הרשת, מכסים במכסה (החום מגיע גם מלמעלה) וקולים כשתי דקות, עד שהפיתה תופחת ומשחימה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ