בורק כרישה וריקוטה

זה לא בורק קלאסי, אבל לפעמים מתחשק לארוז את תערובת הפשטידה בתוך כיס דקיק של בצק לאפקט פריך

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בורק כרישה וריקוטה.
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
45 דקות

באותה שיטה מכינים בורק כרישה, ריקוטה ושינקן: מניחים על כל בורק פרוסת נקניק שינקן מעושן מתחת למלית.

גיוון: במקום חמאה אפשר להשתמש גם בשמן.

רכיבים

  • 5 עלי סיגר

  • 3 גבעולי כרישה החלק הבהיר, נקיים ופרוסים לעיגולים דקים

  • 2-3 כפות חמאה מומסת

  • 100 גרם גבינת ריקוטה

  • מלח

  • קורט אגוז מוסקט מגורר

  • 100 גרם גבינת גאודה או גבינה קשה אחרת מגוררת

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. חולטים כרישה בסיר עם מי מלח רותחים כחמש דקות לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים עודפים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים ריקוטה, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים.

4. מניחים עלה סיגר על נייר אפייה ומושחים בשמן או בחמאה מומסת בעזרת מכחול. מניחים במרכז תערובת כרישה וריקוטה ומפזרים מעל גבינה קשה מגוררת. מקפלים את העלה למעטפה, כך שהמלית מכוסה לגמרי, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהצד המקופל כלפי מטה.

5. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים ומברישים בשמן.

6. אופים כרבע שעה, עד להזהבה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ