מקלות בצק עלים בטעמים

מקלות פריכים שתמיד נחטפים. אפשר להבין למה - כשהם יוצאים חמים מהתנור באמת קשה לעמוד בפניהם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקלות בצק עלים בטעמים של תום פרנץ.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
45 דקות

הכנות מקדימות ערב לפני ההגשה: מעבירים את בצק העלים להפשרה במקרר ערב קודם להכנה או בבוקר האירוח. מכינים את המטבל ערב לפני ההגשה.

רכיבים

  • 500 גרם בצק עלים (חצי חבילה) מופשר

  • 150 גרם פסטו ניתן ורצוי לגוון עם טפנד עגבניות מיובשות, ממרח פלפלים קלויים, ממרח לימונים כבושים, ממרח ארטישוק, ממרח פטריות וכל ממרח אחר שאוהבים.

  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק (ממש לאבקה)

  • 1 ביצה טרופה להברשה

למטבל שמנת, שום ועשבי תיבול:

  • 200 מ"ל שמנת חמוצה

  • 1 כף שמיר טרי רצוץ או פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כף נענע טרייה קצוצה

  • 2 שיני שום טריות כתושות

  • 2 כפות שמן זית איכותי

  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

  • 1/2 כפית דבש (לא חובה)

הוראות הכנה

1. הכנת מטבל השמנת: מערבבים בקערה את השמנת עם עשבי התיבול, השום הכתוש ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל וטיפונת דבש לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בקערה או בצנצנת נאה לצד המקלות הפריכים והחמים.

2. הכנת המקלות הפריכים: מחממים תנור ל-180 מעלות. פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה מחופה בנייר אפייה (כדאי לגלגל מחצית ממנו ואת החצי השני להחזיר למקרר).

3. חותכים רצועות באורך 30 ס"מ וברוחב 2 ס"מ (לחיתוך הבצק לרצועות אני מומלץ להשתמש בסרגל רגיל).

4. מורחים את הממרח הרצוי על כל רצועה, בערך כפית גדושה בשכבה אחידה ומפזרים פרמזן מעל. אוחזים ברצועת הבצק בשני הקצוות ומסובבים לכיוונים מנוגדים לקבלת מקל מסולסל בצורת בורג.

5. מניחים בתבנית האפייה ומברישים בביצה טרופה (רק את חלקי הבצק הפונים כלפי מעלה. אין צורך למרוח על המלית). אופים כ-15-20דקות עד להזהבה ומגישים חם לצד מטבל השמנת.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ